23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 100 de victime în urma taifunurilor violente înregistrate în Filipine

Peste 100 de victime în urma taifunurilor violente înregistrate în Filipine

Peste 100 de persoane au murit, iar alte câteva zeci de mii au fost evacuate din cauza inundaţiilor provocate în Filipine de două taifunuri violente, au anunţat duminică autorităţile locale, relatează AFP, citat de Mediafax.

Mai multe oraşe din insula Lucon au fost inundate după trecerea, la interval de cinci zile, a taifunurilor Nesat şi Nalgae.

Taifunul Nesat a provocat, la 27 septembrie, moartea a 82 de persoane, iar alte 19 au murit în urma trecerii taifunului Nalgae, potrivit ultimului bilanţ anunţat de Biroul pentru Apărare Civilă.

Majoritatea deceselor au fost provocate de inundaţii, electrocutări şi alunecări de teren.

Mai mult de 67.000 de locuitori din Lucon nu reuşiseră încă să revină la locuinţele lor duminică, fiind cazaţi în centre de evacuare.

Nesat şi Nalgae au fost cele mai violente taifunuri înregistrate în 2011 în Filipine, potrivit serviciilor meteo locale.

Cele mai citite

Numărul insolvențelor în România a crescut cu 8,3% în prima jumătate a anului 2024

Un studiu realizat de Coface arată că în primele șase luni ale anului 2024 s-au înregistrat 3.684 de noi insolvențe, marcând o creștere de...

Sorin Grindeanu cere urgentarea pentru terminarea lucrărilor la autostrada Ploiești-Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le cere constructorilor să se mobilizeze mai eficient pentru terminarea lucrărilor la loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Ploieşti-Buzău. El...

Rareș, acest Toma Alimoș al politicii

Ieșind de la salonul de epilare cu laser, domnului Rareș Bogdan i-a bășit o idee. Ca să n-o uite, și-a notat-o iute pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă