21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 100 de firme din vestul tarii expun la "TIMM - 2006"

Peste 100 de firme din vestul tarii expun la „TIMM – 2006”

TIMISOARA. Targul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara Ð „TIMM – 2006”, unul dintre cele importante evenimente dedicate mediului de afaceri din zona de vest a tarii, si-a deschis, ieri, portile, la „Expovest”, in prezen-ta unui mare numar de oameni de afaceri si oficialitati locale. Este pentru prima data cand intr-un spatiu expozitional din orasul de pe Bega se aduna peste 100 de companii, institutii publice sau private, banci, firme de consultanta si societati comerciale din judetele Bihor, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Arad, Caras-Severin, Braila si Dolj, dar si reprezentante ale Serbiei si Italiei.
„Zona de vest a tarii, atat de gene-ros reprezentata la acest targ, este una dintre putinele din tara pregatite la nivelul mediului de afaceri sa intre in Europa”, a afirmat prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, inainte de a taia panglica inaugurala. Invitat sa vorbeasca in fata asistentei, reprezentantul firmelor din Serbia, fostul consul al Iugoslaviei la Timisoara, Mirko Atanatcovici, si-a exprimat speranta ca acest gen de intalniri expozitionale vor contribui la dezvolta-rea relatiilor de afaceri dintre cele doua tari.
„Nu suntem multumiti de actuala colaborare economica dintre cele doua tari vecine, dar ne vom stradui sa intensificam relatiile de afaceri. Si echipa noastra de aici, de la Timisoara, va creste, mai ales ca sarbii au un mare interes in comertul cu timisenii”, a spus Atanatcovici, referindu-se la biroul din Timisoara al Camerei Nationale de Comert din Serbia, pe care il si conduce.
Primele doua zile ale „TIMM Ð 2006” vor cuprinde, pe langa expunerea produselor si serviciilor, o serie de dezbateri si seminarii dedicate intreprinzatorilor privati, care vor fi sustinute de reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (pe teme de finantare Sapard), Directiei Regionale Vamala si Universitatii „Politehnica”.
De asemenea, un eveniment special il va constitui semnarea protocolului de colaborare cu reprezentantii italieni ai Studio di Consulenza Internazionale. Dupa cum a afirmat directorul Oficiului Teritorial pentru IMM si Cooperatie Timisoara, Mircea Bota, scopul actiunii este acela de „promovare a spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltarii afacerilor si ocuparii fortei de munca in sectorul IMM”.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă