16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 1.000 de profesori suceveni au dat examen

Peste 1.000 de profesori suceveni au dat examen

Nu mai putin de 1.080 de profesori din judetul Suceava au sustinut examenul de titularizare pentru a ocupa unul din cele 500 de locuri scoase la concurs de Inspectoratul Scolar Suceava. Initial, s-au inscris pe liste aproape 1.400 de profesori, insa 78 dintre acestia nu au avut dreptul de a intra in examen, unii pentru ca nu au trecut de proba practica, altii pentru ca nu si-au validat fisele de inscriere, iar restul au absentat la examen din diverse motive.

Examenul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Suceava in cinci centre de testare din municipiu, iar tezele vor fi corectate in centrele universitare din Iasi, Galati, Bucuresti si Brasov. Rezultatele vor fi transmise, pe 22 iunie, prin fax, la ISJ si apoi vor fi afisate. Dupa cum a declarat inspectorul scolar general adjunct Niculai Barba, cele mai multe absente s-au inregistrat la invatatori, dintre cei 344 de candidati inscrisi prezentandu-se la concurs numai 298 de cadre didactice, care au concurat pentru unul dintre cele 22 de locuri titularizabile. Examinarea nu a fost lipsita de incidente ciudate, unul dintre concurentii prezenti in sala solicitand retragerea din examen inainte de finalul primei ore de concurs. Adjunctul ISJ a declarat ca examenul s-a desfasurat in conditii bune si nici un candidat nu a fost eliminat pentru frauda sau tentativa de a frauda examenul.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă