21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPescarii din Galati, la arbitrajul ministrului Agriculturii

Pescarii din Galati, la arbitrajul ministrului Agriculturii

Pescarii care fac parte din Asociatia Pescarilor Profesionisti au luat calea Bucurestiului, pentru a se plange ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, de tratamentul discriminatoriu la care sunt supusi de reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol.

Dupa ce, in anul 2002, au fost depunctati in mod nejustificat la licitarea concesionarii fondului piscicol de pe tronsonul 2 Dunare, pescarii de la APP au obtinut concesionarea pestelui de la Prut, dar, pentru ca CNAFP nu le-a eliberat avizele, nu au putut pescui nici in Prut, suportand, astfel, pagube de peste 7 miliarde de lei vechi. Acum, presedintele Asociatiei Pescarilor Profesionisti din Galati, Sandu Tanvuia, i-a acuzat pe reprezentantii locali ai Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol si ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura ca favorizeaza asociatia de producatori „Lotca”. „Asociatia noastra nu este sprijinita de stat. Timp de mai multi ani am avut necazuri din cauza concesionarilor, care erau stapani pe pestele din Dunare. Acum noi am ramas cu Prutul, iar pe Dunare pescuiesc cei de la „Lotca”. Acest grup este condus de un comerciant, care este interesat de castigul sau si nu cel al oamenilor sai. Noi suntem 250 de pescari, iar la „Lotca” sunt cam 150. Am vorbit cu cei de acolo si multi vor sa vina la noi. Jean Mirica ia pestele de la pescari si il vinde el”, sustine Sandu Tanvuia. Pescarii de la Asociatia Pescarilor Profesionisti si reprezentanti ai Cartelului Alfa, din care face parte asociatia, au obtinut o audienta la ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur, caruia vor sa ii ceara sprijinul pentru rezolvarea litigiilor cu CNAFP, pentru obtinerea de la Administratia Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii a dreptului de a pescui pe tronsonul 2 Dunare, pentru concesionarea Lacului Brates si organizarea pietelor de gros pentru vanzarea pestelui.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă