16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPermise pentru parcarea la marginea trotuarului

Permise pentru parcarea la marginea trotuarului

»  Edilii le cer soferilor sa plateasca pentru a-si lasa masinile in afara parcarilor
de resedinta.

»  Daca cererea e mai mare decat oferta, se va realiza un sondaj intre solicitanti.

»  Musafirii vor fi si ei pusi sa plateasca pentru a-si lasa masinile in apropierea casei gazdei.

Pe soferi ii asteapta vremuri grele daca se vor pune in aplicare toate prevederile Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 124/2008. Astfel, cei care nu au avut norocul sa prinda un loc intr-o parcare de resedinta si sunt nevoiti sa-si lase masinile la marginea strazii vor trebui sa obtina un permis si sa plateasca o taxa. Atunci cand vor merge in vizita la prieteni sau la rude vor trebui sa scoata alti bani din buzunar pentru a-si parca masinile. Masurile au fost luate de edili in timpul mandatului fostului primar Videanu si au fost incluse in Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucuresti.

Cat mai multi bani pentru primarii
Edilii s-au gandit sa-i taxeze si pe cei care nu isi parcheaza masinile intr-o parcare amenajata, ci le lasa la marginea trotuarului, in apropierea blocului sau a casei in care locuiesc. Pentru acestia se vor elibera permise in schimbul unei taxe anuale achitate pentru parcarea unui autovehicul identificat, fie ca e vorba de masina, motocicleta, furgoneta sau alt mijloc de transport. Permis de parcare la marginea trotuarului vor trebui sa detina rezidentii, iar in cazul in care cererea este mai mare decat oferta se va realiza un sondaj intre solicitanti, conform Strategiei de parcare aprobate prin Hotararea nr. 124/2008. Permisele vor fi valabile numai pentru resedinta respectiva, daca proprietarul masinii se muta, isi pierde dreptul la permisul respectiv.

 Autoritatile locale mai au si alte idei pentru a imbunatati situatia parcarilor, cum ar fi parcarea prin rotatie pe strada, permisa tot in schimbul unei taxe, si locuri de parcare pentru vizitatori in afara strazii tot contra cost. Hotararea respectiva mai cuprinde si alte masuri discutabile, cum ar fi interzicerea folosirii parcarilor de resedinta pentru masinile achizitionate in leasing sau pentru cele de serviciu.

Hotararea se rediscuta
Am incercat sa aflam cum se pot aplica toate aceste masuri. "Nu va pot spune nimic deocamdata. Maine (n.r. – azi) vom analiza prevederile Hotararii nr. 124 la Comisia de Transporturi a CGMB si vom decide ce trebuie modificat, avand in vedere ca saptamana viitoare vom avea sedinta CGMB", a declarat Calin Murg, presedintele de sedinta al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

» Parcarile, amanate
Primariile au tot promis ca vor construi parcari, dar cele mai multe proiecte au ramas la stadiul de intentie. "Multe proiecte au fost propuse inca din 2005, dar din cauza schimbarilor legislative care au vizat parteneriatul public-privat nu au putut fi demarate. Daca in urmatorii ani va exista continuitate in decizia politica si legislativa, vom avea aceste locuri de parcare finalizate conform termenelor", a declarat fostul director de la Transporturi din Primaria Capitalei Gh. Udriste.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă