25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPericol maxim pe Valea lui Carp

Pericol maxim pe Valea lui Carp

Si în celelalte oraşe care trebuie să găzduiască întreceri ale FOTE se lucrează de zor. Din fericire, au început să apară primele baze sportive pe care, în 2013, vor avea loc competiţiile din cadrul „Micii Olimpiade”.

În acest sens, Braşovul, care se preconizează a fi „inima” competiţiei, are deja un patinoar nou. Si­tuat în zona Parcului Tractorul, patinoarul, care va găzdui întrecerile de hochei pe gheaţă, îndeplineşte toate cerinţele Federaţiei Internaţionale de specialitate, suprafaţa de joc fiind olimpică, de 60 mx30 m. Incinta dispune de asemenea de vestiare pentru şase echipe, cabinete de prim ajutor, camere de control doping şi săli de forţă/încălzire. Capacitatea sălii este de 1.700 de locuri, accesul spectatorilor realizându-se prin 12 scări de gradenă, a anexelor de 150 de persoane, iar a spaţiilor destinate presei şi VIP-urilor de 60 de persoane. Pentru finalizarea acestui obiectiv, Compania Naţională de Investiţii (CNI) a investit 38,7 milioane de lei, iar spre sfârşitul anului  2010 este planificat a se da în folosinţă un alt pationar artificial unde au fost programate a se desfăşura întrecerile de patinaj artistic şi de short-track.

Întârzieri la Azuga

La Azuga, unde sunt programa­te probele de slalom uriaş din cadrul FOTE, a fost finalizată o­pe­raţiunea de montare a instalaţiei pentru producerea zăpezii artificiale, dar în acestă iarnă reţeaua nu a funcţionat decât pe jumătate, pe pârtiile Sorica, Sorica Sud şi Stână. „Pe pârtia Cazacu instalaţia nu a funcţionat din cauza unor probleme la circuitul electric”, ne-a precizat Adrian Purcaru, primarul oraşului. „Din păcate, din cauza condiţiilor meteo nu s-a putut interveni pentru a remedia defecţiunile. Chiar dacă doar Sorica, omologată de federaţia internaţională de specialitate, este cuprinsă în programul FOTE pentru găzduirea între­ce­rilor de slalom uriaş, ne-am propus ca, în vederea aceleiaşi competiţii, să amenajăm la standarde internaţionale şi Cazacu, ca pârtie de rezervă sau de antrenamente”, a mai spus edilul prahovean. În acest an, Primăria Azuga şi-a propus să mai achiziţioneze două maşini pentru bătut pârtiile şi câteva tunuri pentru produs zăpada.

 

Paşi mari şi la Râşnov

La foc continuu se lucrează şi la Râşnov, localitate unde în septembrie am putea avea chiar un concurs european!

Adrian Veştea, primarul oraşului, pregăteşte zona atât pentru concursul de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE 2013, care presupune în primul rând amenajarea trambulinelor, cât şi pentru cel de biatlon, în cazul în care Predealul, mai exact baza de pe Valea Râşnoavei, nu va putea găzdui competiţia peste trei ani. „Sper ca la finalul lunii august complexul de trei trambuline, una de 30 m, una de 60 m şi alta de 90 m, să fie gata, iar în septembrie să găzduim o competiţie de nivel european la sărituri cu schiurile. De asemenea, am făcut demersuri ca următoarea finală a Cupei IBU la biatlon de vară, programată în acest an, să se desfăşoare pe noua bază de la Râşnov, a declarat Veştea, primarul care prin programul FOTE 2013 a primit cele mai mici fonduri guvernamentale –  2,1 milioane de lei. 

 

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea

Pentru întrecerile de snowboard, boarder-cross şi sla­lom paralel e nevoie de o bază nouă. Cum merg lucrările?

Pe Valea Soarelui lucrările n-au început încă, dar a fost achiziţionată instalaţia pentru un telescaun nou. Am plătit avansul, circa 100 miliarde de lei vechi, am adus o mare parte din instalaţii, iar restul se află la Deva, la constructor. Imediat ce vremea ne va permite, ne vom apuca de montarea telescaunului. Până în vară, când vom achita şi ultima tranşă de bani, instalaţia va fi montată.

 

Se aude că sunt probleme cu instalaţiile de produs zăpada pe Valea Dorului.

Da, dar avem un proiect pentru a rezolva situaţia. Am înaintat actele la Ministerul Turismului, valoarea proiectului fiind de aproximativ 6 milioane de euro. Apă vom lua cel mai probabil din Valea Soarelui.

 

De asemenea, ştiu că sunt probleme cu amenajarea pârtiei de pe Valea lui Carp.

Este foarte probabil ca proba care trebuia să se ţină pe Carp să aibă loc în Valea Dorului. Expertul federaţiei internaţionale a fost de părere că pârtia din Valea lui Carp este prea periculoasă pentru o competiţie a juniorilor şi tineretului, şi este foarte probabil ca întrecerile de slalom special să se ţină în Valea Dorului.

Cele mai citite

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă