2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialPerformanţele hotelor din Peninsula Italică

Performanţele hotelor din Peninsula Italică

Pasionaţii de arta gătitului care doresc să îşi echipeze bucătăriile cu utilaje de ultima oră pot să apeleze la hotele aduse de HRM Consulting din Italia.

 

Unul dintre dispozitivele care nu poate lipsi din arsenalul oricărui pasionat de gătit este o hotă performantă, capabilă să elimine toate mirosurile neplăcute care ar putea deranja simţul olfactiv al celor care doresc să savureze mâncarea. Această hotă trebuie să fie nu doar eficientă din punct de vedere tehnic, ci trebuie să fie integrată bine în designul mobilierului de bucătărie. Hotele poduse în Italia şi aduse la Cluj de HRM Consulting îndeplinesc perfect aceste condiţii.

„Pentru cei dintre dumneavoastră care sunt pasionaţi de arta gătitului şi doriţi să vă echipaţi bucătăria cu cea mai performantă aparatură în domeniu, compania noastră vă recomandă gama noastră de hote clasice şi moderne de cea mai bună calitate.

Hotele sunt un adaos perfect la bucătăria dumneavoastră atunci când trebuie să eliminaţi eficient fumul, vaporii de grăsime, căldura sau aburii şi să curăţaţi aerul.

Compania HRM Consulting este importator direct a producătorului italian de hote de cea mai bună calitate, cu funcţii performante şi la preţuri avantajoase”, spun reprezentanţii HRM Consulting.

Gătit în condiţii optime

„Pentru a găti în condiţii optime şi a menţine spaţiul bucătăriei în limitele normale de umiditate şi sănătate, este necesară folosirea unei hote care dispune de un motor cu putere mare de aspirare. Toate modelele noastre de hote dispun de o serie de caracteristici şi funcţii importante care  sunt în măsură să-i asigure eficienţa, dar cel mai important este că dispun de motoare silenţioase cu capacitate 330 m3/h, 550 m3/h,800 m3/h.

Cu ani în urmă, cei care beneficiau de ajutorul unei hote în bucătărie erau puţini, deşi nu se cunoştea prea bine utilitatea hotei, astăzi toţi avem o hotă în bucătărie de dife­rite tipuri, forme în funcţie de ­mobilier şi de stilul casei. Mai mare sau mai mică, ­incas­trabilă sau decor, cilindrică sau de colţ, din inox sau lemn, există atâtea modele încât se ­potrivesc în orice spaţiu”, spun reprezentanţii HRM Consulting.

Incursiune în zona tehnică

HRM Consulting va propune o mica incursiune în zona tehnică a acestor aparate pentru a descoperi elementele cu ade­vărat importante în alegerea unei hote.

1. Ca regulă generală, dimensiunea plitei nu trebuie să fie mai mare decât dimensiunea hotei, mai ales dacă există corpuri de mobilier suspendate.

2. Necesarul de capacitate de aspirare este dat de volumul aerului din bucătărie. Hota trebuie să fie capabilă să înlocuiască volumul de aer din bucătărie de 10 ori într-o oră. Exemplu: dacă volumul unei bucătării este de Lx l x h=5m x 3m x 3m=45 mc, capacitatea de evacuare a hotei trebuie să fie de minim 450 mc/h.

3. Distanţa minimă între hotă şi plită trebuie să fie de 65 cm; o distanţă mai mică afectează funcţionarea hotei, în timp ce o distanţă mai mare afectează eficienţa hotei.

4. Atât diametrul orificiului de perete, cât şi al tubului de evacuare trebuie să fie de minimum 120 mm.

5. Pentru a crea un flux de aer care să orienteze aburii şi fumul către suprafaţa de aspirare, porniţi hota cu câteva minute înainte de a începe prepararea alimentelor.

6. Lăsaţi hota să mai func­ţioneze câteva minute după terminarea preparării alimentelor pentru a permite aburilor şi mirosurilor să fie evacuate.

7. Viteza inferioară este suficientă evacuării aerului viciat în cazul preparatelor care emană mirosuri şi aburi scăzute.

8. Viteza superioară este necesară doar când preparatele emană puternic mirosuri, fum şi aburi.

9. Hota se întreţine cu un burete uşor umezit şi o cantitate mică de săpun neutru, după care se limpezeşte cu o cârpă umezită şi se usucă bine cu o cârpă moale.

10. În cazul hotelor din inox, sensul de ştergere trebuie să urmeze sensul de şlefuire.

11. Filtrele de grăsime trebuie spălate conform indicaţiilor din instrucţiunile de instalare, utilizare şi intretinere, la două luni sau chiar mai des în cazul utilizării intensive.

12. Filtrele din cărbune trebuie înlocuite conform indicaţiilor din instrucţiunile de instalare, utilizare şi întreţinere, la patru luni sau chiar mai des în cazul utilizării intensive

Instrumente de purificare  a aerului

Utilitatea hotelor este evidentă în cazul bucătăriilor din imobilele cu mai multe apartamente. Ele asigură purificarea aerului şi eliminarea mirosurilor neplăcute ori reziduale. De asemenea, hotele sunt foarte utile în cazul bucătăriilor dotate cu ferestre mici, care asigură o aerisire insuficientă.

Cele mai citite

Guvernul italian va impune pedepse mai severe pentru hackeri

Italia intenționează să întărească măsurile împotriva criminalității cibernetice, ca urmare a unor atacuri recente asupra unor baze de date guvernamentale și financiare majore. Guvernul...

Emisiile de CO2 asociate AI ar putea crește de peste 10 ori până în 2030 fără inovații energetice și tehnologice

Adoptarea pe scară largă a hardware-ului pentru Inteligență Artificială (AI) în centrele de date, fără implementarea unor soluții inovatoare în domeniul energetic și tehnologic,...

România poate contesta doar la TAS decizia UEFA privind meciul cu Kosovo

UEFA a decis ca România să câștige cu 3-0 la „masa verde” partida cu Kosovo, dar sancțiunile impuse Federației Române de Fotbal includ amenzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă