17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialPERCHEZIŢII în Dolj, într-un caz privind traficarea şi exploatarea sexuală a unor...

PERCHEZIŢII în Dolj, într-un caz privind traficarea şi exploatarea sexuală a unor copii în Germania

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, zece percheziţii în judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de minori, prostituţie şi proxenetism, după ce ar fi racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania peste 200 de persoane, unele dintre acestea fiind minore, informează Mediafax.

În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri, la DIICOT – Craiova, 50 de persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de minori, prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, pe relaţia România – Germania, se arată întră-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009 – 2013, mai multe persoane din judeţul Dolj, împreună cu un cetăţean german, au racolat, transportat şi exploatat sexual în Germania, respectiv în Berlin şi localităţile limitrofe, mai multe persoane majore şi minore.

Din verificările efectuate până în prezent se estimează că au fost racolate şi exploatate sexual peste 200 de persoane, unele dintre acestea fiind minore.

„În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD”, a precizat Poliţia Romnână.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Structura Teritorială Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de la BCCO Bucureşti şi Piteşti, SCCO Olt şi Mehedinţi. Ancheta s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Român de Informaţii.

În instrumentarea cauzei, anchetatorii români au cooperat cu autorităţile judiciare germane.

Cele mai citite

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...
Ultima oră
Pe aceeași temă