12.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPercheziลฃii รฎn BucureลŸti, trei localitฤƒลฃi ลŸi Penitenciarul Giurgiu, รฎntr-un dosar de รฎnลŸelฤƒciune

Percheziลฃii รฎn BucureลŸti, trei localitฤƒลฃi ลŸi Penitenciarul Giurgiu, รฎntr-un dosar de รฎnลŸelฤƒciune

Zeci de poliลฃiลŸti participฤƒ, joi dimineaลฃฤƒ, la mai multe percheziลฃii în BucureลŸti, Chiajna ลŸi în localitฤƒลฃile prahovene BฤƒrcฤƒneลŸti ลŸi Dumbrava, dar ลŸi în Penitenciarul Giurgiu, într-un dosar de înลŸelฤƒciune prin metoda „accidentul”, prejudiciul fiind estimat la 30.000 de lei, informeazฤƒ Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliลฃie Judeลฃean Prahova, poliลฃiลŸtii fac, joi, cinci percheziลฃii în BucureลŸti, Chiajna, BฤƒrcฤƒneลŸti ลŸi Dumbrava, dar ลŸi în Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înลŸelฤƒciune prin metoda „accidentul”, nouฤƒ persoane fiind suspectate în acest caz.

Pânฤƒ în prezent, în acest dosar poliลฃiลŸtii au identificat zece pฤƒrลฃi vฤƒtฤƒmate ลŸi au stabilit un prejudiciu de 30.000 de lei.

Anchetatorii urmeazฤƒ sฤƒ ridice mai multe persoane care vor fi duse pentru audieri la Parchetul Judecฤƒtoriei PloieลŸti.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai folosite metode de înลŸelฤƒciune din ultima perioadฤƒ, iar în cele mai multe dintre situaลฃii cei care sunt înลŸelaลฃi sunt bฤƒtrânii.

Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune cฤƒ este fiul sau fiica ลŸi cฤƒ a fost implicat într-un accident rutier grav, în urma cฤƒruia trebuie sฤƒ despฤƒgubeascฤƒ victima accidentului ลŸi sฤƒ plฤƒteascฤƒ avocatul. Infractorii cer victimelor sฤƒ nu spunฤƒ nimฤƒnui despre ce s-a întâmplat ลŸi sฤƒ trimitฤƒ urgent sume mari de bani prin transfer rapid.

PoliลฃiลŸtii au descoperit cฤƒ autorii unor astfel de înลŸelฤƒciuni acลฃionau inclusiv din penitenciar.

Anul trecut, o femeie din oraลŸul prahovean Breaza a fost înลŸelatฤƒ cu 10.000 de euro prin metoda „accidentul”. Astfel, o persoanฤƒ necunoscutฤƒ a sunat-o pe femeie ลŸi i-a spus cฤƒ este ful sฤƒu din Franลฃa ลŸi cฤƒ a fost implicat într-un accident rutier ลŸi are nevoie de bani. Femeia a trimis cei 10.000 de euro în patru tranลŸe. La fiecare transfer angajaลฃii bฤƒncilor i-au spus femeii cฤƒ ar putea fi victima unei înลŸelฤƒciuni, însฤƒ acesta a insistat sฤƒ trimitฤƒ banii. Ulterior, femeia ลŸi-a sunat fiul în Franลฃa, iar acesta i-a spus cฤƒ nu a fost implicat în niciun accident ลŸi cฤƒ nu el i-a cerut bani.

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ