Miliardarul Masayoshi Son, deținătorul companiei de telefonie mobilă Softbank, a dezvăluit că robotul numit Pepper va fi de vânzare în Japonia pentru aproximativ 2000 de dolari. Vânzarea roboțelului și peste hotare încă nu s-a hotărât.
Masayoshi Son spune că dintotdeauna și-a dorit să intre în afacerea roboților personali și că scopul lui este de a contrui roboți afectuoși care să facă oamenii să zâmbească. Acesta explică faptul că Pepper a fost programat să citească emoțiile oamenilor din jurul lui prin recunoașterea expresiilor și tonurilor vocii lor.
Pepper, care are 121 de centimetri, 28 de kilograme și este complet alb, in afara de doi ochi mari și un display lipit în piept, a fost construit împreună cu firma Aldebaran Robotics care construiește roboți umanoizi autonomi.
În afară de cel mai nou program de recunoaștere a vocii, Pepper are mai mult de o duzină de senzori: doi în mâini, trei în cap, șase senzori cu laser și trei senzori amortizor la bază. Mai mult, are și două camere și patru microfoane pe cap, Wi-fi și capacitatea de a crea o rețea Ethernet.
Din păcate, roboțelul încă mai trebuie perfecționat. Programul de recunoaștere vocală durează până intră în funcțiune odată ce i se aprind ochii și intră în modul de ascultare, cum dialogul nu poate fi prea spontan, experiența e apropiată de cea a vorbirii cu Siri a celor de la iPhone.
Aparent lui Pepper îi place mai mult să se audă vorbind decât să asculte și deși îți pune întrebări, în loc să aștepte cu adevărat răspunsul, continuă la următorul subiect.
Într-o demostrație Pepper a cântat "I want to be loved" (Vreau să fiu iubit) şi a dansat, dar atunci când cineva a strigat la el ca să vadă cât de bine poate citi emoţiile, roboţelul a spus doar că "Pari o persoană cinstită."
Softbank transmite că Pepper îşi poate lua informaţii din baze de date de tip cloud şi are dotări de siguranţă care îl ajută să evite căderile, iar abilităţile lui pot creşte prin instalarea mai multor aplicaţii.
Poza 1
Robotul Pepper împreună cu miliardarul Masayoshi Son, deținătorul companiei de telefonie mobilă Softbank, creatorul său.
Poza 2
Dacă scopul lui este să facă oamenii să zâmbească… se pare că a reușit.