17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialPensionarii, umiliti de institutiile statului

Pensionarii, umiliti de institutiile statului

Ghiseele Casei Judetene de Pensii Constanta sunt luate cu asalt de batrani. Pensionarii stau la cozi interminabile cu noaptea-n cap si nu doresc altceva decat sa-si obtina cativa lei in plus la pensie in urma recalcularii.

Dupa mai bine de 40 de ani de munca, Marin Pop asteapta din 1996 rasplata celor 24 de ani munciti la grupa I. Elena Coman a intocmit si ea toata documentatia necesara pentru recalcularea indemnizatiei aferente perioadei cuprinse intre anii 2003-2006. Pensionarul Vasile Cazacu spune ca are grupa I si nu i se recunoaste: "Nu vor boierii astia sa-mi dea drepturile! Nu-i intereseaza domne de nimic! Parca nu sunt platiti din banii nostrii.. Eu vin din localitatea Lumina ca sa bat la usa Casei de Pensii". Andrei Marin, in varsta de 64 de ani, declara ca este dus cu vorba de ani intregi, dupa 41 de ani vechime ca lacatus mecanic la fabrica de paine: "Am iesit la pensie acum cinci ani. sase milioane am pensia. Anul trecut mi s-a spus ca o sa mi se recalculeze pensia. Anul acesta, am revenit si mi s-a transmis ca voi primi acasa instiintare. Acum stau la rand sa vad ce se intampla, caci nu am primit nimic."

 

Cei care ajung la capatul rabdarii si se incumeta sa dea aceste institutii ale statului in judecata se imbolnavesc de nervi pentru ca statul nici nu se uita la ei. Drumurile, timpul cheltuit, banii atuncati pe geam, toate aceste eforturi sunt in zadar in majoritatea cazurilor. Solutionarea dosarelor se face dupa multa vreme si atunci cu o diferenta infima fata de suma de la care s-a plecat. Multi dintre acesti batrani nici nu mai au vreme sa se bucure de cei cativa lei obtinuti in instanta. Nici functionarii publici de la Casa de Pensii nu sunt prea bucurosi ca zilnic le trec pragul sute de pensionari disperati, care isi cer drepturile. Functionarii publici de dupa ghiseu dau din umeri. Nici strategia conducerii nu este una care sa puna capat cozilor si umilintelor la care sunt supusi pensionarii.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă