17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialPDL vrea să recucerească centrul României

PDL vrea să recucerească centrul României

Democrat-liberalii din Alba şi Sibiu sunt încrezători că vor câştiga lupta cu USL la alegerile din decembrie şi speră să coloreze din nou în portocaliu Transilvania.

 

Alianţa România Dreaptă (ARD), alcătuită din membrii PNŢCD, ai Forţei Civice, dar mai ales din cei ai PDL, şi-a lansat, ieri, candidaţii pentru alegerile parlamentare din Alba şi Sibiu. Evenimentele nu au avut foarte mare fast, dar au fost dominate de mult optimism, atât în Alba, unul dintre puţinele judeţe din România în care flacăra PDL nu s-a stins după alegerile locale din iunie, cât mai ales în Sibiu, zona unde USL a reuşit să doboare bariera FDGR.

Împreună, ARD are 11 colegii de deputaţi şi cinci de senatori în cele două judeţe din Transilvania, iar reprezentanţii acestei alianţe sunt încrezători că ar putea obţine cele mai multe voturi în majoritatea dintre ele. „Cred că vom obţine un număr de parlamentari cel puţin egal cu cel pe care l-am obţinut în urmă cu patru ani. Ne dorim să câştigăm aceste alegeri, vrem să scoatem un scor foarte bun şi cred că vom reuşi să obţinem un procentaj de 37% din voturi. De ce nu, ne dorim să câştigăm chiar şi toate colegiile dacă se poate.

Dacă pornim de la acest scor de 37%, cred că vom avea un rezultat foarte bun la nivel naţional şi vom putea fi reprezentaţi, la nivel guvernamental, de către membri ai partidului”, a declarat preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, actual senator şi fost ministru al Economiei. De altfel, chiar funcţia de fost demnitar ar trebui să îl salte în preferinţele electoratului sibian, potrivit lui Ariton. „Sibienii ştiu că am făcut bine. Când am plecat de la minister acest organism era apreciat atât de către FMI, cât şi de Comisia Europeană. Acum, ele au tras un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în economia românească”, a mai spus liderul PDL Sibiu.

Optimism general în Alba

La 70 de kilometri mai la nord, preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a fost la fel de optimist ca şi Ariton. Potrivit acestuia, democrat-liberalii din Alba au şanse mari să repete victoria de la alegerile locale, atunci când au fost pe primul loc în ţară dintre organizaţiile PDL. „Câştigăm toate colegiile. Asta dorim şi asta este ţinta pe care o avem, să facem aceeaşi figură pe care am făcut-o la locale. Figură bună pentru cetăţeni, pentru cei care au votat, nu neapărat pentru noi. PDL Alba a fost pe primul loc în iunie şi nu vrem doar să conservăm acest loc, ci şi să-l extindem. Ne bazăm pe bagajul de voturi de la alegerile locale, dar vrem să-l creştem. Colegii mei candidaţi sunt oameni ok, care vor face treabă pentru cei care vor să îi trimită în Parlament”, a spus şi Mircea Hava, care, pentru că este primarul Alba Iuliei, nu se va afla pe listele electorale din decembrie. Organizaţiile PDL din Alba şi Sibiu se bazează şi pe un eventual succes al celei din Cluj, acolo unde primarul Emil Boc a reuşit să „salveze” oraşul de pe Someş de invazia USL la alegerile din vară. De asemenea, acestea aşteaptă un scor bun şi de la Braşov, oraş în care primarul PDL, George Scripcaru, pare că se bucură de simpatia multor alegători. Astfel, odată realizat acest scenariu, PDL-iştii speră că vor redescoperi Transilvania portocalie din urmă cu patru ani.

ARD, alternativă USL

Unul dintre membrii PDL foarte activ, cel puţin în declaraţii, în ultima perioadă a fost deputatul de Sibiu, Raluca Turcan. Vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, Turcan l-a atacat acum două zile pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, iar ieri s-a luat de întreaga alianţă USL. „Din luna mai asistăm la o guvernare USL care a oferit dezbinare şi lipsă de preocupare pentru cetăţeni. În aceste condiţii, ARD are şanse să se construiască ca o adevărată alternativă la USL”, a declarat Raluca Turcan, care va candida, la Sibiu, pentru un nou mandat de deputat.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ai studiat în străinătate și vrei să te întorci in România? Afla tot ce ai nevoie ca să-ți echivalezi documentele

Vrei să echivalezi în România studiile absolvite în străinătate? În acest articol vom analiza anumite informații de bază, necesare pentru a înțelege dinamica procesului...

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...

Categoria Să n-am parte de Joițica

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat, sâmbătă, 21 septembrie 2024 la Şcoala politică a femeilor liberale, care este cea mai importantă calitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă