13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPDL îşi scoate veteranii de la naftalină

PDL îşi scoate veteranii de la naftalină

Suntem în perioada de tatonare a alegerilor locale. Deocamdată, neoficial, au fost scoşi la înaintare prezumtivii candidaţi. Unii, precum Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa, se bagă singuri în seamă. Ne aflăm în faza testării nervilor electoratului.

Cel puţin, în opinia mea, aşa procedează, pe plan local, PDL. Din când în când, scoate, apucându-l bine de urechi, la vedere un iepuraş, căruia îi dă drumul pe pista de alergări. Organizatorii competiţiei vor să vadă dacă, în conjunctura actuală, electoratul este dispus să mai „pună botul”, cum se spune. Ca atare, recurg la formule propagandistice vechi şi uzate. Se poate ca în spatele unor tertipuri de acest gen să se ascundă, în fapt, lipsa acută de cadre, pe care nimeni nu vrea să o recunoască.

Altfel, nu-mi explic de ce, în perspectiva alegerilor pentru Primăria Năvodari, este nominalizat ca principal candidat Tudorel Calapod! Înţeleg dorinţa acestuia de a reveni în funcţia de primar, dar nu cred că a ales un moment prea fericit. Scandalul privind groapa de gunoi a oraşului nu-l avantajează deloc, zic eu, dar nici palmaresul său în postura de edil-şef. Un alt veteran pedelist, Dumitru Moinescu, vrea să revină în fruntea oraşului Medgidia. Cum actualul primar nu a rupt gura târgului, s-ar putea ca misiunea lui Moinescu să fie oarecum uşurată. În cazul domniei sale, experienţa acumulată în administraţie, să ne amintim că Moinescu a fost o vreme şi ministru, ar putea să-l propulseze din nou în topul preferinţelor electoratului din această zonă.

Şi la Mangalia, din câte înţeleg, un fost primar vrea să revină la statutul care l-a consacrat. Nu ştiu dacă mangalioţii plâng după Zanfir Iorguş, dar, cu siguranţă, domnia sa regretă faptul că nu a putut asigura o continuitate mandatelor sale. Din foarte multe puncte de vedere, victoria în alegeri este vitală pentru domnul deputat, pentru că o nouă înfrângere ar însemna, pentru domnia sa, sfârşitul carierei politice. Deocamdată, PDL şi-a scos în faţă veteranii, incluzându-l aici şi pe Traian Cristea, primarul de la Costineşti.

Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă