15.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialPD-L Galati respinge ideea "razmeritei" in partid

PD-L Galati respinge ideea „razmeritei” in partid

» Liderii PD-L Galati resping si nuanteaza acuzatiile fostului presedinte al municipalei Doru Razmerita.

» Conducerea centrala a PD-L a hotarat ca Alexandru Galiatatos (ex-PNL), acuzat de CNSAS ca a facut politie politica, sa faca un pas inapoi din PD-L.

Prim-vicepresedintele organizatiei judetene, Mihai Capra, si presedintele organizatiei municipale PD-L Galati, Marius Necula, au respins ieri acuzatiile aduse cu o zi mai inainte de fostul presedinte al municipalei Doru Razmerita, care a demisionat din PD-L, afirmand ca i s-a propus un targ: sa renunte la presedintia organizatiei in favoarea lui Marius Necula, urmand ca in schimb sa primeasca un colegiu la alegerile parlamentare. Razmerita facuse un apel la presedintele PD-L, Emil Boc, de a interveni ca si la Constanta, pentru a nu lasa organizatia PD-L Galati pe mana PSD, trimiterea fiind direct catre Marius Necula, pe care il acuza de conexiuni cu PSD, ca a fost partener de afaceri al baronului PSD Ilie Platica Vidovici si subprefect si prefect PSD in 2000/2004, ca a fost seful campaniei PSD in 2004 si este cumatru cu presedintele PSD Galati Dan Nica.
Marius Necula a fost de acord cu afirmatiile lui Razmerita, dar spune ca a revenit in politica dupa un stagiu in societatea civila: "Nu am facut niciodata un secret din ceea ce a devoalat Doru Razmerita. Acesta este trecutul indepartat, mi-am facut treaba, am fost un subprefect si un prefect bun, in campanie mi-am facut treaba, am plecat din PSD pentru societatea civila, deci nu am venit direct intr-un alt partid, pe o functie. Am stat 4 ani in societatea civila, apoi am fost presedinte al PLD si am venit prin fuziune pe functia de prim-vicepresedinte la PL-D", a spus Marius Necula.

Alt subiect sensibil pentru democrat-liberali este inscrierea in PD-L Galati, in urma cu 3 saptamani, a fostului secretar de stat la Transporturi Alexandru Galiatatos, care a fost nevoit sa renunte la functiile administrative, la functiile politice si la carnetul de membru PNL, dupa ce CNSAS a dezvaluit ca a facut politie politica. Galiatatos nu numai ca fusese primit in partid, dar fusese propus sa faca parte din Biroul Permanent Judetean, de unde a fost eliminat la sedinta de luni a Biroului Permanent National al PD-L. Prim-vicepresedintele PD-L Galati, Mihai Capra, a explicat ca Galiatatos are un proces pe rol, in care incearca sa conteste verdictul CNSAS, dar pentru moment a fost indepartat si din PD-L: "Domnul Galiatatos are problema asta. Are un recurs la Tribunal, dar, avand in vedere problema asta a lui, s-a considerat ca este mai bine sa faca un pas inapoi, sa nu mai activeze in structurile PD-L-ului, urmand ca, daca verdictul ii va fi favorabil, sa se ia o alta decizie".
Cu aceste disensiuni inchise, democrat-liberalii din Galati spera sa termine cu reorganizarea dupa dizolvarea conducerii pentru rezultatele slabe obtinute la locale si sa se ocupe de pregatirea alegerilor parlamentare: "Pana la urma, cel care valideaza un personaj politic este electoratul, care este in masura sa valideze legitimitatea si autoritatea unui lider politic".

Cele mai citite

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor militar de 375 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care include un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă