18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPatzaichin face academie de handbal in... Moldova!

Patzaichin face academie de handbal in… Moldova!

Pentru Ivan Patzaichin, 2009 a fost unul dintre cei mai rai ani si abia asteapta sa treaca. Insuccesului de la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe din Canada, de unde lotul pe care l-a coordonat s-a intors in tara fara nicio medalie, care a stat la baza indepartarii sale de la carma echipei nationale, i s-au adaugat si probleme familiare. Planuri are mai multe, dar inca nu s-a hotarat spre ce sa se indrepte. Deocamdata fostul mare canoist vrea sa se odihneasca, sa-si vada prietenii cu care nu s-a mai intalnit de multa vreme si sa-si adune gandurile.

» Care ar fi sansele sa va reluati activitatea ca antrenor?
– Nu stiu si deocamdata nu vreau sa ma gandesc la acest lucru. Dupa 43 de ani de performanta cred ca a venit vremea sa stau deoparte. Mi s-a spus ca sunt asteptat  oricand la clubul Dinamo, dar inca nu doresc sa revin. si Georgiana (n.r. – sotia fostului mare sportiv si antrenor) m-a sfatuit sa nu ma mai implic in nimic.

» Si nu aveti nici un plan?
– Planuri am mai multe, dar in ultima vreme am fost urmarit de ghinion. Pe langa problemele profesionale pe care le stiti, au fost si o serie de probleme personale, despre care nu vreau sa vorbesc. Am stat mai mult plecat in strainatate si nu prea am raspuns la telefoane. Pana si masina s-a stricat cand ma intorceam din Germania si a trebuit sa o aduc pe platforma in tara. Mai am inca nevoie de o perioada de pauza sa imi revin, pentru ca nu a fost usor in ultimul timp. Totusi, am discutat ceva cu cei din Republica Moldova sa deschidem o academie de handbal.

» De handbal, nu de canoe?
– Da, handbal. De ce sa nu ma ocup de handbal? Este cea de-a doua mea specializare. Poate o sa fie si canoe, dar inca nu-i nimic stabilit. Au fost doar simple discutii.

» Va mai ganditi la Canada?
– Nici nu vreau sa mai aud de Canada. Pentru mine e ca un vis urat. Dupa Montreal, in ’76 (n.r.  – la Montreal a avut loc singura editie a Jocurilor Olimpice, din cele cinci la care a participat ca sportiv, unde Ivan Patzaichin nu a urcat pe podium nici la C1 – 500 m, unde s-a clasat al cincilea, nici la C1 – 1.000 m, unde a fost al saptelea), a venit anul anul acesta Dartmouth (n.r. – Campionatele Mondiale unde nu a cucerit nici o medalie in probe olimpice). Nici ca turist nu vreau sa mai calc pe acolo.

» Cand credeti ca veti  lua o decizie in ceea ce priveste viitorul?
– In momentul de fata inclin sa raman pensionar. Sa nu fac nimic. Sa imi vizitez prietenii pe care nu i-am vazut de ani de zile. Sigur, pana la sfarsitul anului acesta, care abia astept sa treaca deoarece pentru mine a fost unul dintre cei mai rai, n-o sa iau nici o decizie. Poate la inceputul anului viitor voi hotari ceva concret.

» Mult succes!
– Nu de succes am nevoie, ci de liniste.

» 120 de medalii a obtinut Patzaichin ca tehnician la loturile nationale.

» 4 titluri olimpice a cucerit Ivan Patzaichin la cele cinci editii ale Jocurilor Olimpice la care a participat ca sportiv in perioada 1968-1984. Celor patru trofee li s-au adaugat trei de argint.

» 23 de trofee a cucerit Patzaichin ca sportiv la Campionatele Mondiale, dintre care 9 au fost de aur, iar 14 de argint.

Cele mai citite

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Ucrainenii fac prăpăd în depozitele de muniții ale Rusiei

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă