18.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru romance in trei finale

Patru romance in trei finale

» Sandra Izbasa, departe de ultimul act de la barna.

» Gimnastele noastre, absente din finalele de la sarituri si paralele.

Fiecare dintre cele patru reprezentante ale Romaniei la Campionatele Europene de gimnastica de la Milano va evolua in cel putin cate o finala la sfarsitul acestei saptamani. Din pacate insa, la sarituri si paralele gimnastele noastre nu au intrat in lupta pentru podium, fiind doar rezerve.
Anamaria Tamirjan si Diana Chelaru s-au calificat in ultimul act la individual-compus, unde au acces primele 24 de gimnaste, dupa ce s-au clasat pe locurile 2, respectiv 15, in preliminarii. Tamirjan a obtinut un total excelent, de 57.275 de puncte (nota 14.650 la sarituri, 13.900 la paralele, 14.525 la barna si 14.200 la sol), fiind devansata in clasamentul general doar de rusoaica Ksenia Semenova, cu 57.625 puncte, si si-a depus candidatura la titlul absolut. Cealalta romanca inscrisa in intrecerea de la individual-compus, Diana Chelaru, s-a clasat pe locul 15, cu un total de 54.750 puncte, dar calificarea sa in ultimul act de la individual-compus este laudabila, tinand seama ca gimnasta se afla la prima sa participare ca senioara la o competitie de o asemenea anvergura.

Gabriela Dragoi a concurat doar la paralele si barna, obtinand aceeasi nota – 14.350 –, in timp ce Sandra Izbasa, cea mai titrata reprezentanta a Romaniei din intrecerile europene, a luat o nota surprinzator de mica la barna (13.075) si una mai buna la sol (14.475). Izbasa a ratat astfel prezenta in finala de barna, clasandu-se doar pe locul 28, dar si-a pastrat sansele de a urca pe podium la sol, aparat in finala caruia s-a calificat de pe locul secund, cu nota 14.475. Cu o medie de 13.675, Diana Chelaru va fi a treia rezerva in finala de la sarituri, iar Gabriela Dragoi – prima rezerva in finala de la paralele, cu nota 14.350. In ultimul act de la barna vor concura Anamaria Tamirjan, care a fost a doua calificata, cu nota 14.525, si Gabriela Dragoi (locul 6), cu nota 14.350. Anamaria Tamirjan va intra in lupta pentru o medalie si la sol, unde a obtinut nota 14.200 in calificari si s-a clasat pe pozitia a cincea.

In calificarile de la CE au evoluat aseara, dupa inchiderea acestei editii, si cei sase gimnasti romani, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Marius Berbecar, Alin Jivan, Cosmin Popescu si Robert Stanescu.
Conform programului oficial, astazi vor avea loc finalele de la  individual-compus atat la feminin, cat si la masculin, iar maine – cele pe aparate (feminin si masculin). De remarcat, obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Milano este obtinerea a unei medalii sau doua, precum si doua clasari pe locurile 4-6.

Cele mai citite

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Japonia se confruntă cu inundații catastrofale ce au provocat victime

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă