2 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialPatru bărbați reținuți, acuzați pentru jaful de la Brașov din 2014

Patru bărbați reținuți, acuzați pentru jaful de la Brașov din 2014

Patru braşoveni sunt cercetaţi pentru jaful comis la o agenţie bancară din Braşov, în septembrie 2014, trei dintre ei fiind arestaţi preventiv după ce procurorii au stabilit că, urmând un plan bine stabilit, au furat un seif cu bani din unitatea respectivă, prejudiciul total fiind de 300.000 de lei, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au anunţat că s-a dispus, în 23 aprilie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru braşoveni – Bogdan-Mădălin Bosoi, Mircea-Dumitru Chivu, Vasile Negrea şi Robert Paul Rusu, pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat, în cazul jafului de la o bancă din cartierul Răcădău, din septembrie 2014.

Procurorii au stabilit că, în noaptea de 3 spre 4 septembrie 2014, cei patru, împreună cu un alt suspect, Laurenţiu Cernat, au acţionat după un plan bine pus la punct. Astfel, aceştia au furat un autoturism marca Skoda de pe strada Soarelui din Braşov, pe care l-au folosit pentru a se deplasa în Cartierul Răcădau, la Banca Transilvania, de unde, într-un interval de 37 de secunde, au reuşit să fure un seif care conţinea sume de bani în lei şi diverse valute, prejudiciul total fiind de 300.000 de lei.

Iniţial, reprezentanţii băncii estimau prejudiciul la 200.000 de lei, însă ulterior s-a stabilit că acesta ajunge la 300.000 de lei, incluzând şi valoarea maşinii furate. Conform comunicatului, în acest caz s-a cerut arestarea preventivă a inculpaţilor, iar Judecătoria Braşov a emis, în 24 aprilie, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Chivu şi Negrea, iar marţi un astfel de mandat a fost emis şi pentru Bosoi.

Totodată, în cazul lui Rusu, procurorul de caz a instituit controlul judiciar pentru 60 de zile. Cercetările în acest caz au fost făcute de Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Braşov, sub supravegherea procurorului de caz. Jaful de la sucursala Băncii Transilvania din cartierul Răcădău din Braşov a avut loc în noaptea de 3 spre 4 septembrie 2014, în jurul 03.00. Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, Liviu Naghi, declara că, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi ale băncii, în unitatea bancară au intrat două persoane care au forţat uşa de acces, au desprins apoi cutia de valori şi au fugit, lăsând la locul faptei mai multe obiecte, printre care şi ranga cu care au acţionat.

După ce au furat caseta de valori care cântărea aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din bancă, intervenţia acestora durând aproximativ 40 de secunde. La cinci minute de la declanşarea alarmei, acolo a ajuns o echipă de la firma de pază cu care banca avea contract. Într-un comunicat transmis la vremea respectivă, reprezentanţii Băncii Transilvania precizau că de la Agenţia Răcădău din Braşov, aflată pe strada Tâmpei nr. 8, a fost sustras un seif în care erau aproximativ 200.000 de lei, adăugând că suma era asigurată, „neexistând riscuri de pierdere nici pentru clienţi, nici pentru bancă”.

Sucursala Băncii Transilvania aflată în cartierul Răcădău fusese verificată de poliţiştii Secţiei 4 Braşov cu două săptămîni înainte de incident, pentru a se stabili dacă erau respectate prevederile Legii 333/2003 privind sistemele de pază, şi nu au fost descoperite probleme.

Cele mai citite

Rezidențiat 2024: Peste 10.000 de candidați, în cursa pentru un viitor în medicină

Locurile și posturile scoase la concurs vizează specializări esențiale, cu accent pe deficitul de personal din anumite arii Peste 10.000 de absolvenți de medicină, medicină...

Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidențiatului continuă, universităților vor organiza procesul direct

Rafila a atras atenția asupra distribuției inegale a medicilor în teritoriu și a reafirmat necesitatea implicării autorităților locale Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că...

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 7% în primele nouă luni ale anului

Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în București, urmat de Constanța, Ilfov, Cluj, Timiș și Iași Numărul firmelor dizolvate în România a ajuns la...
Ultima oră
Pe aceeași temă