19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPatronul Grupului ANA a semnat de primire

Patronul Grupului ANA a semnat de primire

Vicepremierul George Copos este asteptat in cursul saptamanii viitoare la Departamentul National Anticoruptie pentru a da cu subsemnatul in legatura cu tranzactia prin care a vandut 38 de spatii comerciale Companiei Nationale Loteria Romana. Desi ieri sustinea ca deocamdata nu a primit nici o citatie pentru a se prezenta la audieri, surse din cadrul DNA ne-au confirmat ca citatia a ajuns in mainile vicepremierului si a fost chiar si semnata de acesta.

Potrivit lui Copos, tranzactiile invocate in ancheta DNA au fost efectuate in vara anului 2004, intr-o perioada in care el nu avea calitati politice si guvernamentale. Surse judiciare au declarat, de altfel, ca George Copos a fost chemat la audieri in calitate de om de afaceri, si nu de membru al Guvernului.
Procurori anticoruptie au declansat deja urmarirea penala impotriva vicepremierului George Copos, a presedintelui Loteriei Nationale, Nicolae Cristea, si a unui actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Departamentului National Anticoruptie, Livia Saplacan.
Taxele si impozitele aferente acestei tranzactii, care a avut loc in anul 2004, se ridica la circa 1,5 milioane euro si Copos sustine ca „au fost platite”.
Mai mult, vicepremierul a tinut, ieri, sa infirme toate informatiile aparute in presa cu privire la o eventuala implicare a sa in acte de coruptie si in tranzactiile comerciale ale Holdingului Ana din perioada mai-noiembrie 2004. El a evitat, insa, sa intre in amanunte, precizand – prin intermediul unui comunicat de presa – ca asteapta mai intai sa i se prezinte oficial faptele suspectate acum ca ar fi fost facute cu incalcarea legii, dupa care isi va prezenta oficial punctul de vedere. Situatia delicata in care se afla acum patronul Rapidului a starnit deja reactii si in Guvern si este de asteptat ca Dan Voiculescu, presedintele partidului din care face parte si Copos, sa ia atitudine.

Cele 38 de locatii vandute catre Loto se afla in orasele Bucuresti, Cugir, Hunedoara, Onesti, Ramnicu Sarat, Resita, Bacau, Focsani, Sf. Gheorghe si Slobozia. Conform declaratiilor reprezentantilor Loteriei Romane, aceste spatii au o suprafata totala de 6.786 mp si au fost cumparate cu 5,1 milioane euro, respectiv 746 euro/mp.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Studiu. Decesele cauzate de cancer au scăzut în SUA

Progresele științifice au ajutat la prevenirea a 4,1 milioane de decese cauzate de cancer în cei 30 de ani dintre 1991 și 2021, potrivit...

Wirtz Show! Ce record a stabilit germanul la debutul în Champions League

Florian Wirtz a făcut senzație la debutul său în Liga Campionilor, stabilind un record impresionant. Bayer Leverkusen a debutat în noul format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă