16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPatronii unui club de noapte din Padova au interzis accesul românilor

Patronii unui club de noapte din Padova au interzis accesul românilor

Patronii unui club de noapte din Padova au interzis accesul românilor, albanezilor, moldovenilor şi tunisienilor, relatează Il Giornale, citat de NewsIn.

Gardienii de la intrarea în clubul Factory, din Padova, au interzis săptămâna trecută accesul pentru două fete albaneze, explicându-le că imigranţii din România, Albania, Republica Moldova şi Tunisia nu pot intra.

Mai mulţi clienţi ai clubului au fost deranjaţi de această decizie şi au lansat un apel pe Facebook pentru boicotarea localului.

Factory Club a fost deschis în luna iulie, în apropiere de gara din Padova, şi a devenit în scurt timp un punct de referinţă pentru tinerii din oraş, datorită muzicii bune şi a atmosferei plăcute.

Patronii discotecii susţin că nu este vorba de o decizie luată din motive rasiste, ci că încearcă numai să îşi protejeze clienţii şi să le ofere siguranţă. „Suntem foarte aproape de gară, adesea încearcă să intre oameni suspecţi, trebuie să fim atenţi”, a explicat unul dintre ei.

Un alt proprietar, imigrant, a precizat: „Eu sunt vietnamez, deci cu siguranţă nu sunt rasist. Dar când văd anumiţi indivizi încerc să îi ţin afară, din motive de siguranţă”.

„Este pur şi simplu o problemă de cantitate. Evităm ca în local să intre grupuri etnice prea numeroase”, a precizat un alt colaborator al Factory Club. „Dacă intră prea mulţi străini, apare o problemă de siguranţă. În urmă cu câteva zile, a avut loc o ceartă între albanezi. Nu putem să permitem ca astfel de lucruri să se întâmple în localul nostru”, a adăugat el.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă