18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPatronii de la "Electromures" si-au "furat" echipamentele de productie

Patronii de la „Electromures” si-au „furat” echipamentele de productie

Scandalul dintre angajatii societatii „Electromures” Targu-Mures si conducerea firmei continua la o zi dupa incheierea grevei generale. Sindicalistii acuza conducerea de tentative de intimidare a angajatilor si de sustragerea de utilaje din fabrica. Totul pentru a-i face pe muncitori sa plateasca pentru greva de saptamana trecuta, sustine reprezentantul angajatilor.
Liderul Sindicatului Liber din cadrul „Electromures”,Vasarhely Zoltan, a declarat ca in timp ce peste 80 la suta din salariati se aflau in greva generala, patronul a dat dispozitie sa fie inlocuite lacatele atelierelor de lucru, iar cheile se afla la paznic. Vasarhely sustine ca sefii de ateliere nu mai au acum acces direct la locurile de munca, in schimb raspund inca de gestiunea utilajelor.
Liderul de sindicat se teme ca in acest fel conducerea firmei va repeta gestul de anii trecuti si va sustrage anumite aparate folosite in productie pentru a da apoi vina pe angajati. Mai mult decat atat, Vasarhely Zoltan a mentionat ca patronul a fost in fabrica duminica si a luat deja utilaje din ateliere.
Liderul sindical a chemat, ieri, Politia pentru a constata lipsa sculelor, dar potrivit directorului firmei, Emil Demian, utilajele se afla in fabrica. „Reclamatia a fost ca administratia societatii a preluat obiectele, scule, matrite pentru a fi transmise in Italia, ori ele sunt si acum in interiorul societatii, nu sunt sustrase, nu au parasit teritoriul societatii”, a declarat reprezentantul roman al conducerii italiene a „Electromures”.
Potrivit lui Vasarhely, imediat dupa alertarea politistilor a fost chemat de catre administratorul societatii, italianul Garbrielle Follo, reprezentantul „TRI.O.M. SpA” Torino, care l-ar fi amenintat ca il da afara din firma si care, potrivit lui Vasarhely, ar fi recunoscut ca a luat sculele pentru a le duce acasa.
Cei peste 180 de angajati ai societatii s-au aflat pana luni in greva generala. Muncitorii erau nemultumiti de salariile mici si conditiile proaste de munca. In urma discutiilor dintre sindicat si patronat, mediate de catre prefectul Ciprian Dobre, miscarea de protest a luat sfarsit, iar oameni vor incasa salarii mai mari. Ei au obtinut un milion de lei vechi in plus la salariul minim pe societate, de numai 3.700.000 lei vechi, si inca trei bonuri de masa.
„Electromures” este singura fabrica din tara care produce lampi pentru cele mai celebre marci de motociclete din lume. Mentionam ca firma este parte a grupului de firme italian „TRI.O.M. SpA” din 1998, 98 la suta din actiuni fiind ale acestui concern, iar doi la suta apartin la 3.000 de actionari romani.

Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă