13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPastram sanse pentru finala Challenge Cup

Pastram sanse pentru finala Challenge Cup

Steaua a invins cu scorul de 30-28 (10-10) formatia croata Medvescak Zagreb, intr-un meci disputat la sala „Ioan Kunst Ghermanescu” din Bucuresti, in fata a peste 6.000 de spectatori, in cadrul primei manse a semifinalelor Challenge Cup la handbal masculin, formatia noastra pastrand astfel sansa de a se califica in finala competitiei.
Pentru Steaua au marcat Cian (8 goluri), Mazilu (6), Stamate, Sania (cate 5), Voina (3), Preda (2) si Pancu. Golurile formatiei croate au fost inscrise de Bicanici (7), Raici, Ostarcevici, Sulici, Cupici (cate 4), Grgrici, Bilici (cate 2) si Vukici.
Extrema dreapta a Stelei, Andrei Cian, a declarat ca se astepta la un meci foarte tensionat in drumul spre finala Challenge Cup. „Incerc sa fiu constant in joc de la meci la meci si nu-mi pierd speranta ca ne putem califica in finala Challenge Cup”, a declarat Cian.
Unul dintre cei mai buni jucatori stelisti a fost portarul Stefan Laufceag, care a avut 19 interventii. Doi jucatori din formatia antrenata de Vasile Stanga, Marius Novanc si Bogdan Voina, au primit cartonasul rosu in ultimele doua minute ale partidei. Novanc a fost eliminat in minutul 58 pentru ca l-a lovit in barba pe Raici, iar Bogdan Voina chiar in ultimul minut, pentru ca a impiedicat repunerea balonului in joc la ultimul atac al croatilor.

Arbitraj dubios

„A fost o victorie meritata, pentru care Steaua a muncit. Sunt si acum chinuit de emotii, dar din pacate nu stiu daca diferenta de doua goluri este linistitoare pentru retur. Nu comentez maniera de arbitraj. Il remarc pe Laufceag si sper la mai mult in semifinala de la Constanta”, a afirmat presedintele FR de Handbal, Cristian Gatu.
Maniera permisiva de arbitraj a germanilor Geipel si Helpig, care, in special in repriza secunda, au trecut cu vederea multe duritati si incalcari ale regulamentului de catre jucatorii echipei oaspete, a provocat nemultumirea spectatorilor prezenti in sala „Ioan Kunst Ghermanescu”. In minutul 42, membrii factiunii Ultras a galeriei echipei de fotbal Steaua Bucuresti au aruncat cu diverse obiecte pe teren, provocand intreruperea pentru aproximativ un minut a meciului.
Printre personalitatile care au asistat la meciul Steaua-Medvescak Zagreb s-au numarat presedintele Romaniei, Traian Basescu, consilierii prezidentiali pe probleme de sport Mariana Bitang si Octavian Belu, presedintele FC Steaua, Marius Lacatus, si fostul component al reprezentativei de handbal a Romaniei Robert Licu.
Presedintele Traian Basescu a ajuns la meci direct de la Cluj, in minutul 17, cand Steaua conducea cu scorul de 5-2, si a luat loc in tribuna intre Mariana Bitang si comandantul CS Steaua, George Boroi. „In ultimele doua minute presedintele a dat chiar un pronostic. Cand croatii urmau sa arunce de la 7 metri, domnul Basescu a spus ca daca rateaza, Steaua va reusi sa se distanteze si sa castige”, a afirmat Octavian Belu, care a stat alaturi de presedinte in repriza secunda. Aruncarea lui Bilici a fost aparata de portarul de rezerva al Stelei, Ionut Ciobanu, la scorul de 27-27, iar pana la final Viorel Mazilu a mai inscris de trei ori, in timp ce oaspetii au reusit sa mai puncteze o singura data, prin Raici. Octavian Belu a tinut sa precizeze ca in timpul meciului a discutat cu presedintele Basescu despre nevoia de a se construi in Bucuresti o sala cu o capacitate mai mare, de cel putin 10.000 de locuri.
Meciul retur dintre Medvescak si Steaua se va disputa pe 1 aprilie, la Zagreb, intr-o sala cu 12.000 de locuri. Clubul croat a anuntat inaintea meciului tur cu Steaua ca jucatorii au prime de calificare de 8.000 de euro.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă