Când vine vorba de mâncăruri, de foarte multe ori vrem să epatăm și inventăm sau căutăm rețete foarte sofisticate cu care să ne mândrim atât în față noastră, cât și a musafirilor care ne trec pragul.
Dar oare avem de fiecare data timpul și energia necesară de a găti preparate care necesită și tehnică și precizie? Ei bine, răspunsul este nu și tocmai de aceea ne-am gândit să îți prezentăm un preparat poate prea simplu la prima vedere, dar pe cât de ușor este să îl prepari, pe atât de gustos și sățios.
Combinația de varză cu paste poate părea ceva banal sau chiar nepotrivit, însă dacă vei încerca și vei gusta, sigur vei dori să repeți experiența aceasta culinară.
Prin urmare, pentru astăzi îți propunem o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste cu varză călită:
De ce ai nevoie?
Jumătate de varză proaspătă
300 grame paste (macaroane, spaghete sau orice alt fel de paște)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Boia dulce sau picantă (la alegere)
1 linguriță unt
Cum se prepară?
În primul rând vei pune pastele la fiert și le lași atâta timp cât scrie pe cutie. Mai departe vei tăia varza așa cum ai fi tăiat-o dacă ai fi făcut o salată de varză crudă.
Pui niște ulei de măsline la încins, după care adaugi varza peste care presari sare și piper după gust. O amesteci cu o lingură de lemn pentru aproximativ 4 – 5 minute. De reținut faptul că varza nu trebuie să se coloreze prea tare. Preparatul este mult mai gustos și sănătos dacă varză este mai crocantă și nu foarte prăjită.
După ce scoți pastele care s-au fiert, pui untul în varză, mai dai drumul puțin la foc, iar după ce începe să se topească untul, pui și pastele în tigaie. Le amesteci pe toate și adaugi dacă dorești, niște boia dulce sau / și picantă.
Pastele se pot orna cu pătrunjel sau fără. Poftă bună!