Pastele cu sos de lămâie sunt deosebit de delicioase și surprinzător de ușor de preparat.
Nu trebuie decât să combini, într-o oală, coaja de la două lămâi, smântână, sare și piper și să o lași pe foc până începe să fiarbă. Apoi, adaugă pastele proaspăt fierte (preferabil un sortiment cu ou) și zeama de la cele două lămâi și amestecă totul. Lasă pe foc câteva minute până când sosul se lipește de paste și le dă un aspect cremos.
Ingrediente
- 350 g paste (preferabil mai late și cu ou)
- Sucul de la două lămâi și coaja tăiată julien
- 350 g smântână dulce pentru frișcă (heavy cream)
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
Pune la fiert o oală cu patru litri de apă și puțină sare. Când începe să fiarbă, adaugă pastele, amestecă și lasă-le pe foc potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Apoi, răstoarnă-le într-o sită, clătește-le și lasă-le la scurs.
Într-o cratiță mică amestecă smântâna, coaja de lămâie tăiată julien, sare și piper. Coace la foc mediu timp de două minute sau până compoziția începe să fiarbă.
Pune pastele scurse într-o cratiță mai mare, toarnă crema peste ele și adaugă zeama de lămâie. Coace la foc mediu, amestecând continuu, până când lichidul este absorbit de paste, cu aproximație 2 minute.
Când pui pastele în farfurie poți presăra puțin pătrunjel tocat, dacă-ți place.