16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPasajul Basarab, votat, in sfirsit, de toti consilierii

Pasajul Basarab, votat, in sfirsit, de toti consilierii

» Primaria a refuzat sa onoreze cererea unui proprietar care a solicitat 3 milioane de euro pentru 19,2 metri patrati de teren.

» CGMB a mai aprobat exproprierile din zonele Buzesti-Berzei-Uranus si Gh. Ionescu Sisesti-Bd. Ion Ionescu de la Brad.

Consilierii generali au votat ieri in unanimitate exproprierea a 16 imobile din zona Basarab la o valoare estimata de 104 milioane de lei. Reprezentantii PSD nu s-au mai opus, asa cum s-a intamplat in urma cu cateva zile la sedinta precedenta, cand au declarat ca nu vor aproba proiectul pana cand nu se va clarifica situatia exproprierilor deja realizate, din care o parte sunt anchetate de DNA. PDL si PSD au cazut la pace, dupa ce suspendarea lucrarilor la Pasajul Basarab a generat un mare scandal. Oprescu a atras atentia ieri, inainte de sedinta, ca stalpii de sustinere ai pasajului se pot prabusi pentru ca nu au fost pusi in siguranta dupa stoparea lucrarilor. In acelasi timp, edilul-sef s-a referit la sumele enorme cerute de unii proprietari pe care primaria a refuzat sa le plateasca. "Nu e fraier cine cere, ci cine da", a precizat Oprescu, care a declarat ca a primit o solicitare de plata de trei milioane de euro pentru o suprafata de 19,2 metri patrati si pe care a refuzat sa o onoreze.

 

Proiectul referitor la exproprierile de la Basarab a trecut cu amendamentul formulat de consilierul general, Doru Giugula, care a cerut ca cele 16 imobile sa fie trecute pe un plan pentru a se evita "orice dubiu si suspiciune de ilegalitate". Dupa ce a fost aprobat proiectul de la Basarb, consilierii au mai trecut alte doua hotarari referitoare la exproprierile din alte doua zone: Buzesti-Berzei-V.Parvan-B.P. Hasdeu-Uranus-Calea Rahovei in valoare de 1,6 miliarde de lei si Gh. Ionescu Sisesti-Bd. Ion Ionescu de la Brad – 85 milioane de lei.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ