14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialPartide decisive pentru nationalele de volei, la Constanta

Partide decisive pentru nationalele de volei, la Constanta

» Cele doua reprezentative de volei ale Romaniei vor reveni la Constanta, dupa dublele cu Marea Britanie si Grecia.

» La finalul saptamanii, fetele joaca meciurile decisive cu Franta, in timp ce baietii vor intalni Belgia.

Vacanta este departe de tricolori, desi sezonul a fost unul lung si destul de incarcat. Fetele si baietii de la nationalele de volei ale Romaniei se afla in plina competitie si disputa partide extrem de importante la finele fiecarei saptamani. Federatia Romana a ales ca atat fetele, cat si baietii sa dispute jocurile din Liga Europei la Constanta, un oras care in ultimii ani se confunda cu performanta in volei.
Nationala feminina revine la Constanta dupa ce a facut in pas important in drumul spre accederea in final-four-ul Ligii Europene. Fetele antrenate de Paul Bogdan s-au impus in ambele meciuri disputate in deplasare, in Marea Britanie. Acestea revin la Constanta unde, la finalul saptamanii, vor da batalia decisiva cu reprezentativa Frantei. Romania intalneste Franta, echipa pe care nu a putut sa o invinga in Hexagon si in fata careia are nevoie de un singur succes din cele doua meciuri programate pentru a se califica la turneul final.

Spre deosebire de fete, baietii nu au avut acelasi succes in debutul Ligii Europei, asta si pentru ca adversarele sunt mult mai puternice. Tanara echipa pregatita de Stelian Moculescu a cedat ambele partide disputate in Grecia dupa ce la Constanta, in prima etapa, isi impartise victoriile cu Germania. In Grecia, la Kalamata, romanii nu s-au apropiat de victorie decat in meciul doi, cand au reusit sa puna probleme gazdelor care in cele din urma au reusit sa isi adjudece partida cu scorul de 3-2.
Desi se afla pe ultimul loc in grupa dupa primele doua etape, Romania mai are sanse de calificare la tur-neul final, dar trebuie neaparat sa castige cele doua meciuri cu Belgia, programate sambata si duminica, la Constanta.

» In echipa de baza
Stelian Moculescu a recunoscut meritele campioanei CVM Tomis Constanta apeland la trei jucatori din lotul formatiei de pe litoral. Liberoul Tanasescu, Lica si Voinea au facut parte din sextetul care a jucat in compania Greciei. Daca Lica a jucat mai putin, ceilalti doi echipieri ai campioanei au evoluat pe intreaga durata a jocului. De remarcat faptul ca Florin Voinea a fost folosit pe intreaga durata a meciului, desi la echipa de club este mai mult rezerva. Din lotul Romaniei pentru Liga Europei face parte si capitanul CVM-ului, Radu Began, dar acesta nu a evoluat in Grecia.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă