7.4 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăSpecialParteneriatul civil a fost respins de Camera Deputaților. Ce ascundea această propunere...

Parteneriatul civil a fost respins de Camera Deputaților. Ce ascundea această propunere legislativă

Propunerea legislativă privind parteneriatul civil a fost respinsă marți, 28 septembrie, de către Camera Deputaților. Acest lucru s-a petrecut în pofida unui verdict al Curții Europene de Justiție din 2018, confirmat de Curtea Constituțională de la București un an mai târziu și a presiunilor europene.

S-au înregistrat 229 voturi pentru respingerea proiectului, 57 împotrivă şi 6 abţineri, conform agerpres.ro.

Prin această propunere legislativă se dorea stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, prin instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, precum şi a procedurilor ce urmează a fi aplicate de organele competente în privinţa încheierii şi încetării parteneriatelor civile.

La dezbateri, deputaţii USR PLUS s-au exprimat pentru reglementarea parteneritatului civil, cei ai AUR şi PSD au fost împotrivă, în timp ce liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat că în cadrul grupului sunt două opinii.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a susținut că această propunere legislativă va crea un paralelism legislativ cu instituția căsătoriei civile:

„Această inițiativă legislativă este una din multele inițiative legislative care se bat cap în cap cu Constituția, dar și cu dreptul familiei. Creează un paralelism legislativ între instituția căsătoriei civile și acest așa numit parteneriat civil. În realitate nu este decât o instituție surogat care parazitează dreptul civil și care duce România într-o paradigmă în care nu mai avem o delimitare clară între ceea ce înseamnă căsătorie și ceea ce înseamnă acte încheiate în baza Codului Civil. Evident este neconstituțională, este aberantă.”

Parteneriatul civil ar fi fost creat pentru a ascunde de fapt legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

„Dar vreau să vorbesc un pic despre fundamentele ideologice ale acestei inițiative. Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea în vederea instaurării introducerii căsătoriei între persoane de același sex. Aceasta este miza parteneriatului civil, o căsătorie între persoane de același sex mascată. Sunt o serie de elemente legislative care pur și simplu dublează instituția căsătoriei. Este o instituție care subminează familia și căsătoria în România. Dar care sunt bazele. Vă voi spune câteva lucruri interesante: nu voi intra în paradigma declinului civilizației a lui Oswald Spengler, dar pot merge să vorbesc despre declinul Imperiului Roman. Iar declinul Imperiului Roman nu s-a produs din cauza invaziilor germanicilor, ci din cauza declinului moral. Acest declin moral a fost oprit de creștinism, prin familia creștină, prin dreptul natural și prin valorile moralei creștine. Paradoxal, în Roma Antică exista ceva asemănător cu parteneriatul civil care a fost scos în afara legii de Împăratul Iustinian, un străromân din sudul Dunării, din secoulul al VI-lea.”, a mai transmis Daniel Gheorghe.

Bolșevicii au fost primii care au dorit eliminarea căsătoriei între bărbat și femeie


„Dar ca să revenim în contemporaneitate, după primul război mondial și revoluția bolșevică din 1917 se stabilesc o serie de adversari ai doctrinei marxist-leniniste revoluționare: credința în Dumnezeu, statul național, proprietatea privată, capitalul și familia. Iar primele modele pe care le vedem la Lenin, la Troțki, la Lukacs, la Zinoviev și la alții încă după 1917 prevedeau distrugerea familiei și ceea ce unii ar numi azi trăitul în grupuri mai largi fără această instituție a căsătoriei întemeiată pe uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Marxismul cultural apare imediat odată cu Antonio Gramsci, un ideolog marxist italian care fiind în închisoare, spun unii, a scris Caietele lui Gramsci chiar pe hârtie igienică, la acel moment, așa spun sursele istorice. El vine cu această paradigmă care mută lupta de clasă dintre muncitori și proprietarii capitalului, așa cum era ea în paradigma Hegel Marx Lenin, o mută în paradigma grupuri oprimate versus opresori. ”, a argumentat Daniel Gheorghe momentul istoric al apariției acestei formule de conviețuire.

Opresorul era reprezentat de toți cei majoritari într-o societate, conform acestuia.

„Iar opresorul acesta era reprezentat de civilizația și cultura creștină, de posesorii de capital și, nu numai, de ceea ce înseamnă majoritarul într-o societate. În anii 60, odată cu noua revoluție culturală, momentul 1968, școala de la Frankfurt, se mută această paradigmă a luptei de clasă în ceea ce privește ceea ce se va numi mai târziu relativismul moral și social.

Avem aici câțiva ideologi precum Herbert Marcuse și, mai departe cu acești corifei ai Școlii de la Frankfurt, se mută marxismul în paradigma ideologiilor de acest tip, pe care unii le numesc sexo-marxism. Avem începutul acestei ofensive ideologice pe care o vedem și astăzi, iar parteneriatul civil nu are decât un singur obiectiv: distrugerea familiei și impunerea pe cale normativă în răspăr cu mersul democratic, legitim al societății în care ne aflăm, a căsătoriei între persoane de același sex.”, a explicat tânărul deputat PNL.

Dreptul natural reflectat în Codul Civil și Constituție trebuie apărat:


„Dacă astăzi vom avea parteneriat civil, adopția de copii de către cuplurile de același sex va deveni o realitate nu peste foarte mult timp. Cred că suntem datori să apărăm dreptul natural, Codul Civil, Constituția României, să apărăm Dreptul Civil în care se spune că instituția căsătoriei este între un bărbat și o femeie așa cum este în Codul Civil astăzi. Să nu uităm că suntem o societate creștină, cu fundamente creștine și să apărăm familia. Așadar un NU hotărât parteneriatului civil și felicitări tuturor celor care doresc respingerea acestei legi.”, a încheiat deputatul Daniel Gheorghe pledoaria pentru respingerea acestei inițiative legislative.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comerțul cu amănuntul, în creștere cu peste 8% în primele nouă luni din 2024

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), afacerile din sectorul comerțului cu amănuntul, excluzând comerțul cu autovehicule și motociclete, au înregistrat o...

Salariul mediu anual din România a ajuns la 17.739 euro în 2023, depășind Bulgaria, Ungaria și Grecia

Salariul mediu anual ajustat în România a atins 17.739 de euro în 2023, marcând o creștere de 17% față de anul anterior, conform datelor...

Cluj-Napoca. Bărbat prins în flagrant în timp ce deținea, în scopul comercializării, aproximativ 650 de grame droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial...
Ultima oră
Pe aceeași temă