18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialParlamentul vrea sa lase GDS fara sediu

Parlamentul vrea sa lase GDS fara sediu

Senatorii au respins o cerere de reexaminare a unei ordonante pentru modificarea Legii Tinerilor, astfel incat sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS) din Calea Victoriei nr.120 ar putea intra in patrimoniul Fundatiei Nationale pentru Tineret. Raportul Comisiei de invatamant care stipula admiterea cererii de reexaminare a fost respins de Senat cu 34 de voturi impotriva, 23 pentru si 10 abtineri.
Sediul in care GDS isi desfasoara activitatea a fost preluat in 1990 de Ministerul Culturii, care l-a inchiriat Asociatiei Grupul pentru Dialog Social. Legea Tinerilor nr. 350/2006 reglementeaza activitatea Fundatiei Nationale pentru Tineret si stabileste ca patrimoniul fundatiei este constituit din imobile, constructii si terenuri, fonduri banesti si alte active care au apartinut structurilor centrale ale fostei UTC, precizeaza Rompres.
In cererea de reexaminare transmisa de seful statului se arata ca imobilul din Calea Victoriei a apartinut Muzeului Satului – Ministerul Culturii si nu Comitetului Central al fostei UTC. Acest sediu fusese preluat de UTC in 1981. Senatul este prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.
In timpul dezbaterilor, senatorii PD, UDMR si independenti s-au pronuntat in favoarea cererii de reexaminare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă