21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialParlamentul statului Guerrero din Mexic, incendiat după dispariţia a 43 de studenţi

Parlamentul statului Guerrero din Mexic, incendiat după dispariţia a 43 de studenţi

Parlamentul statului Guerrero din Mexic a fost incendiat de aproximativ 500 de manifestanți (profesori și studenți mexicani) după dispariţia a 43 de studenţi. De asemenea, au fost incendiate și câteva vehicule, transmite Mediafax, care citează AFP.

Manifestanţii, care anterior au devastat şi incendiat sediul secretariatului regional al Ministerului Educaţiei, au răscolit birourile unor aleşi locali şi au incendiat hemiciclul şi bilblioteca, după care s-au îndreptat către sediul guvernatorului, la Chilpancigo, capitala statului Guerrero.

Protestatari au incendiat deja marţi sediul Partidului Revoluţiei Instituţionale (PRI) al preşedintelui mexican Enrique Peña Nieto, după ce, cu o zi înainte, au blocat accesul la aeroportul internaţional Acapulco, o staţiune celebră din regiune.

Protestele violente se succed în Mexic după ce ministrul Justiţiei a anunţat vineri că cei 43 de studenţi, daţi dispăruţi pe 26 septembrie, au fost, probabil, ucişi de membri ai unui grup de crimă organizată.

Patruzeci şi trei de studenţi ai şcolii normale Ayotzinapa au dispărut la 26 septembrie, în timp ce colectau fonduri în orăşelul Iguala. Autocarul lor a fost atacat de poliţia locală, susţinută de membri ai cartelului Guerreros Unidos. Acest atac s-a soldat cu şase morţi, între care trei studenţi, mai arată sursa citată.

Mai mulţi membri ai cartelului Guerreros Unidos, arestaţi în urma acestui atac, au dezvăluit că i-au asasinat pe studenţi, după care le-au ars cadavrele timp de 14 ore şi au aruncat rămăşiţele într-un râu.

Cele mai citite

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...
Ultima oră
Pe aceeași temă