29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialParlamentul britanic îşi întrerupe vacanţa din pricina violenţelor

Parlamentul britanic îşi întrerupe vacanţa din pricina violenţelor

Premierul britanic David Cameron a anunţat marţi că Parlamentul îşi va întrerupe joi vacanţa pentru o sesiune extraordinară, consacrată violenţelor cu care se confruntă ţara, informează NewsIn.

Cameron a făcut această declaraţie după o reuniune a comisiei de urgenţă a Guvernului, COBRA.

„Vom face tot ceea ce este nevoie pentru a readuce ordinea pe străzile din Marea Britanie şi a le face sigure pentru cei care respectă legea”, a spus premierul în faţa Downing Street.

Peste 16.000 de ofiţeri vor fi desfăşuraţi pe străzile din capitală, începând de miercuri, a adăugat el. Circa 1.700 de ofiţeri suplimentari au fost desfăşuraţi deja în capitală.

Vă veţi confrunta cu întreaga forţă a legii„, a avertizat premierul participanţii la violenţe. El a îndemnat populaţia să fie „unită în condamnarea acestor infracţiuni”.

Violenţele cu care se confruntă Marea Britanie s-au extins în noaptea de luni spre marţi în afara Londrei, o serie de incidente înregistrându-se şi la Bristol şi Liverpool.

Premierul a precizat că 450 de persoane au fost arestate în urma incidentelor.

Comandantul Christine Jones a subliniat că evenimentele sunt de nescuzat. „Vieţile unor oameni obişnuiţi au fost răsturnate de aceste jafuri”, a adăugat ea. „(Poliţia metropolitană – n.r.) se va asigura că persoanele responsabile pentru aceste acţiuni vor fi arestate”, a dat asigurări oficialul.

Manifestaţiile au izbucnit, după moartea suspectului Mark Duggan în urma unui incident armat cu poliţia. Rezultatele testelor balistice desfăşurate după incidente urmează să fie date publicităţii marţi.

Violenţele au început sâmbătă noaptea în Tottenham, unde poliţiştii au fost atacaţi, iar două maşini de poliţie şi un autobuz au fost incendiate. Incidentele s-au înregistrat după un protest paşnic organizat ca răspuns la moartea lui Duggan.

A urmat apoi o a doua noapte de violenţe şi în alte părţi ale capitalei britanice, inclusiv la Enfield lângă Tottenham şi Brixton, în sudul Londrei.

Cele mai citite

BERD: Economia României va crește cu doar 1,4% în 2024, afectată de scăderea cererii externe și încetinirea sectorului IT

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a revizuit în scădere prognozele privind evoluția economiei României pentru 2024, indicând o creștere de doar 1,4%,...

Corupție în Antifraudă: Funcționari ANAF anchetați pentru abuz în serviciu de către DNA

Prejudiciul este estimat la 20 de milioane de lei. În dosar mai sunt urmărite penal alte două persoane, printre care și un dezvoltator imobiliar Într-un...

Investiții în comunitățile rome: O soluție cheie pentru criza forței de muncă în Balcanii de Vest

De Neda Korunovska și Zeljko Jovanovic Balcanii de Vest – Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Kosovo, Muntenegru și Bosnia și Herțegovina – se află la...
Ultima oră
Pe aceeași temă