-1 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialPariul siderurgiştilor gălăţeni: tabla pentru construcţii navale

Pariul siderurgiştilor gălăţeni: tabla pentru construcţii navale

ArcelorMittal Galaţi şi-a majorat producţia de tablă groasă. Cu LTG 1 şi LTG 2 în funcţiune, combinatul va putea produce anual un milion de tone de tablă groasă.

 
Administraţia combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi a reluat producţia la Laminorul de Tablă Groasă (LTG) numărul 1, care împreună cu LTG numărul 2 vor majora producţia anuală de tablă groasă la un milion de tone. Reluarea producţiei la LTG 1 a avut loc după ce laminorul a fost închis pentru o perioadă de aproape patru ani, iar în ultimele trei săptămâni s-au făcut testele „la cald”, care au fost trecute cu succes.

„Cu LTG 1 şi LTG 2 în operare, putem să ne creştem flexibilitatea producţiei de table groase, să fim în poziţia de a descongestiona LTG 2,  să ne îmbunătăţim serviciile, precum şi timpii de livrare pentru clienţi şi să oferim o paletă diversificată de produse”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi. Operaţiunile de repornire a LTG 1 au fost demarate prin reîncălzirea cuptorului cu propulsie nr. 1, care furnizează o productivitate bună şi consumuri energetice scăzute, fiind alimentat cu gaz de furnal. Echipamentul fusese modernizat în 2008 de către „Prisma Impianti” însă mai apoi a fost oprit din cauza volumului mic de comenzi. În ultimele zile s-au laminat experimental brame, pentru testarea parametrilor laminorului şi ultimele finisaje la cajele de laminare. Potrivit lui Dorian Dumitrescu, country communicatorului ArcelorMittal, acum combinatul poate obţine o capacitate de producţie de un milion de tone de table groase pe an, însă volumul real va fi realizat în funcţie de cererea pieţei. 

Ofensiva turcească

Dacă perioada 2001-2008 a fost caracterizată de preţuri scăzute la materii prime, o cerere mare de tablă groasă pentru construcţii navale şi faptul că Turcia era un importator net de tablă groasă, având un singur producător, din 2009 situaţia s-a complicat prin creşterea competiţiei în zona Mării Negre, prin transformarea Turciei din importator net în exportator net, cu 4 producători.

Cele mai citite

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă