2.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialParaşutiştii NATO debarcă în Germania, Bulgaria şi România. Cel mai amplu DESANT...

Paraşutiştii NATO debarcă în Germania, Bulgaria şi România. Cel mai amplu DESANT AERIAN de după RĂZBOIUL RECE

Forţe aeropurtate din Italia, Spania şi SUA vor debarca aproape simultan pe teritoriile  Germaniei, Bulgariei şi României.

Asaltul aeropurtat reprezintă faza cea mai importantă a exerciţiului Swift Response 15, condus de Forțele Terestre ale SUA, care se desfășoară în patru țări europene, în perioada 17 august – 13 septembrie.

La exerciţiu participă peste 4.800 de militari paraşutişti din 11 țări membre NATO. Paraşutiştii vor sări din 12 avioane C-130 şi din 12 elicoptere HH-60 şi UH-60.

Contingentul multinațional care se va antrena în România include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată și militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate și din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri.

Aceștia vor fi aşteptaţi, la sol, de militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galați.

“Corpul XVIII Aeropurtat constituie Forța de Răspuns Global a SUA, cu misiunea de a putea fi  desfășurat rapid, la ordin, în orice punct de pe planetă”, a subliniat Ambasada SUA la Bucureşti.

Comandantul grupării operative întrunite, care este și comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, și consilierul său pentru problemele subofițerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor parașuta împreună cu subordonaţii lor.

În România, paraşutiştii vor debarca miercuri în poligonul Smârdan din judeţul Galaţi.

În Bulgaria, asaltul aeropurtat se va desfăşura pe timpul nopţii de luni spre marţi, în zona aeroporturilor Tenevo şi Balcic, precum şi a poligonului Novo Selo.

Potrivit Ambasadei SUA, Swift Response 15 este cel mai amplu exercițiu aeropurtat desfășurat de NATO pe continentul european de la încheierea Războiului Rece. Exercițiul a fost creat pentru a integra forțele de răspuns rapid ale mai multor națiuni, care să acționeze în comun și să confirme capacitatea Alianței Nord-Atlantice de a desfășura rapid trupe și de a acționa în sprijinul menținerii unei Europe puternice și sigure.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Accident rutier în Ilfov: O femeie de 39 de ani a fost preluată de SMURD

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost transportată la un spital din București, în urma unui accident rutier produs între două...

Opoziția conservatoare din Germania îl acuză pe Olaf Scholz de sprijinirea „propagandei” Moscovei

Cancelarul Olaf Scholz este criticat de opoziţia conservatoare din Germania, care l-a acuzat sâmbătă că a contribuit la "propaganda" Moscovei prin apelul său telefonic...

Eugen Tomac: Marco Rubio acționează precum un „vultur” în politica externă

Nominalizarea lui Marco Rubio pentru funcția de secretar de stat al Statelor Unite ale Americii are o semnificație foarte puternică și arată clar pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă