27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc cere încetarea conflictului din Ucraina

Papa Francisc cere încetarea conflictului din Ucraina

Papa Francisc a denunţat miercuri conflictul din Ucraina, pe care l-a descris drept un "război între creştini", relatează agenţia ANSA, citată de Mediafax.

"Mă gândesc la voi, fraţi şi surori din Ucraina. Rugăciunea noastră este protestul nostru în faţa Lui Dumnezeu în aceste vremuri de război", a declarat Papa, cerând încheierea războiului civil.

Papa a cerut comunităţii internaţionale să depună eforturi de promovare a păcii şi liderilor din Ucraina să "înceteze cât mai repede această violenţă fratricidă".

Suveranul Pontif a făcut apel la rugăciune pentru victimele conflictului, printre care figurează numeroşi civili. 

"Din păcate, situaţia se agravează şi se intensifică", a afirmat Papa.

 Citeşte şi: Criza din Ucraina: Kiev declară Rusia "stat agresor"

Peste 5.300 de oameni au murit, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite de la începutul conflictului separatist din estul Ucrainei, în martie 2014, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

"Potrivit celor mai recente date, sunt cel puţin 5.358 de morţi şi 12.235 de răniţi în conflictul din estul Ucrainei", a declarat Ravina Shamdasani, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Cel puţin 112 civili au fost ucişi în luna ianuarie în estul Ucrainei, unde continuă confruntările între armată şi insurgenţii separatişti proruşi, anunţă autorităţile ucrainene.

Cele mai citite

Ciolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

În PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar Invitat la evenimentul ”Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă...

Foști șefi din Apele Române, trimiși în judecată de procurorii anticorupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Administrației...

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...
Ultima oră
Pe aceeași temă