Prefectura si Consiliul Judetean Mures au cazut in sfarsit la pace in privinta administrarii Palatului Administrativ din municipiul de resedinta. Aceasta, dupa ce consilierii judeteni au aprobat, ieri, un proiect de hotarare care va fi inaintat spre adoptare Guvernului Romaniei si care prevede ca aceasta cladire, aflata in proprietatea statului, va fi data in administrarea comuna a celor doua institutii, iar spatiile utilizate de Prefectura si CJ vor fi stabilite pe baza unui protocol intre acestea.
In acest mod s-a pus capat unei prelungite stari conflictuale, in ultimii trei ani intre cele doua institutii existand dispute continue legate de plata cheltuielilor de intretinere si de suprematia asupra imobilului, Prefectura refuzand sa deconteze anumite sume si cerand CJ sa ii predea cladirea. In nota de fundamentare propusa de administratia judeteana privind reglementarea dreptului de administrare a Palatului Administrativ, se arata ca imobilul construit intre 1905-1907 este monument istoric si ca a adapostit pe rand Primaria, CJ al PCR si fostul Consiliu Popular al Judetului Mures.
In acelasi document se mai precizeaza ca din 1990 cladirea adaposteste autoritatile publice constituite la nivel judetean, din 1996, Consiliul Judetean executand pe cheltuiala proprie lucrarile de restaurare, conservare si asigurare a functionalitatii acesteia si a anexelor. Investitiile suportate din bugetul judetului se ridica la peste 60 de miliarde lei, pentru acest an fiind prevazute lucrari in valoare de peste 2,5 miliarde lei.
In disputa dintre Prefectura si CJ a intervenit la un moment dat si Primaria Targu-Mures prin seful acestei institutii, Dorin Florea. Primarul solicita trecerea Palatului Administrativ in proprietatea municipiului resedinta a judetului, afirmand ca imobilul a fost construit din banii si munca targumuresenilor.