14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Pakistan: 60 de insurgenţi, omorâți în atacuri aeriene

UPDATE. Pakistan: 60 de insurgenţi, omorâți în atacuri aeriene

UPDATE 15:25: Cel puţin 60 de insurgenți au fost ucişi, miercuri, în atacuri aeriene, în zone tribale din nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera cu Afganistanul, transmite AFP, conform Mediafax.

Un bilanţ anterior anunţa că cel puţin 32 de insurgenţi au fost ucişi în Waziristanul de Nord în urma unor atacuri aeriene ţintite.

Surse locale au menţionat victime civile în urma bombardamentelor.

Zeci de insurgenţi ucişi în Pakistan, în operaţiuni aeriene ale armatei, în zone tribale din nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera cu Afganistanul. Rapoartele arată că este vorba de cel puțin 32 de victime.

"Bastioane insurgente au fost vizate în această (miercuri) dimineaţa în Waziristanul de Nord de atacuri aeriene ţintite", a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt în domeniul securităţii, conform Mediafax.

"Potrivit unor informaţii, 32 de terorişti au fost ucişi în aceste atacuri, inclusiv comandanţi importanţi", a adăugat sursa citată, fără să le precizeze identitatea.

Oficialul a precizat că rebelii vizaţi de aceste atacuri au fost implicaţi în violenţe care au avut loc recent, inclusiv provocarea unei explozii într-o tabără de persoane strămutate, la Peshawar, atentate în regiunile Mohmand şi Bajaur şi atacuri asupra unor convoaie ale forţelor de securitate în Waziristanul de Nord.

Talibani pakistanezi din cadrul TTP, care luptă din 2007 împotriva puterii de la Islamabad, au pus capăt luna trecută unui armistiţiu de cinci săptămâni care urmărea să ofere noi speranţe unui proces de pace cu Guvernul.

Deşi au reluat armele, rebelii islamişti nu au abandonat în mod oficial acest dialog, privit cu scepticism atât de către unii analişti cât şi de către insurgenţi.

În ultimele săptămâni, confruntări între facţiuni talibane rivale s-au soldat cu zeci de morţi. Grupările Khan Said Sajna şi Sheher Yar Mehsud îşi dispută, între altele, conducerea rebeliunii în zona tribală Waziristanul de Sud.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă