16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialOţelul poposeşte pe „Teatrul viselor"

Oţelul poposeşte pe „Teatrul viselor”

Campioana României dispută, în această seară, al patrulea meci din grupele Ligii Campionilor, pe legendarul stadion al celor de la Manchester United.

 

Oţelul Galaţi începe, în această seară, a doua jumătate a fazei grupelor din Liga Campionilor la Fotbal, pe terenul campioanei Angliei, Manchester United. Gălăţenii nu au obţinut nici un punct în primele trei jocuri, iar calificarea măcar în Europa League, de pe locul trei, pare destul de departe. Oţelul ocupă ultimul loc în grupă, fără nici un punct acumulat, iar situaţia este puţin probabil să se modifice în această seară, tocmai pe Old Trafford.

Englezii au jucat un singur meci pe propriul teren, în prima parte a etapei grupelor şi rezultatul a fost unul care a şocat Europa. Manchester a făcut 3-3 cu FC Basel. Oţelarii lui Dorinel Munteanu speră să repete performanţa elveţienilor, dar va fi extrem de greu deoarece Sir Alex Ferguson, tehnicianul formaţiei engleze, a anunţat deja că va trimite în teren cei mai buni jucători de care dispune. „Oţelul a fost foarte determinată, ca să fie sigură că nu va fi umilită. Văzându-le jocul, am ştiut că nu se va întâmpla asta. Au fost foarte bine organizaţi, realmente foarte determinaţi în defensivă şi au încercat pe contraatac. Este un meci important, care ne poate aduce trei puncte importante. Trebuie să le luăm”, a spus Ferguson. 

Oţelul merge în Anglia cu un bilanţ nu tocmai strălucit în competiţia continentală, dar cu un plus serios de moral după cele trei victorii consecutive în competiţia internă. Tehnicianul Dorinel Munteanu speră ca seria pozitivă a echipei sale să continue şi la Manchester. Totodată, jucătorii gălăţeni se gândesc la un rezultat pozitiv pe Old Trafford, dar nu exclud varianta unei înfrângeri previzibile. Atacantul Marius Pena a declarat: „Chiar dacă vom juca împotriva unei echipe superbune, sper să lăsăm încărcătura emoţională deoparte şi să facem măcar un punct”, iar colegul său din linia defensivă, Adrian Sălăgeanu, a spus: „Din păcate, nu am reuşit să obţinem nici un punct în grupe, dar în fotbal orice moment ne poate fi prielnic s-o facem. Nu cred că cineva ar avea ce să ne reproşeze dacă vom pleca învinşi de la Manchester. 

Manchester, net superioară

Meciul programat azi, cu începere de la ora 21.45, aduce faţă în faţă două echipe total diferite. Manchester domină la absolut toate capitolele, performanţe europene, titluri în competiţia internă, reuşite în primele trei meciuri ale actualei stagiuni. Mai mult, în urmă cu trei săptămâni, gruparea engleză a plecat cu cele trei puncte de pe Arena Naţională, învingând Oţelul prin două lovituri de la 11 metri marcate de Rooney, jucător cu o cotă de piaţă cu mult peste totalul jucătorilor de la Galaţi. În aceste condiţii, un rezultat de egalitate ar fi o adevărată surpriză colosală.

 

5 puncte a acumulat Manchester United în primele trei partide din grupă faţă de Oţelul, care nu a obţinut nici un punct.

Cele mai citite

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă