18.9 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăSpecialOţelul, LIDER în Liga 1 după doi ani şi două luni

Oţelul, LIDER în Liga 1 după doi ani şi două luni

Fosta campioană a trecut peste un gol încasat aiurea şi s-a impus în faţa Universităţii Cluj, devenind singura formaţie cu punctaj maxim din Liga I.

Cine n-are bătrâni, să-şi cumpere, este o vorbă care circulă în sport, iar Oţelul Galaţi e dovada vie a acestei zicale. Sâmbătă, doi dintre cei mai vechi oameni ai echipei gălăţene, Paraschiv şi Costin, au fost decisivi într-un meci început, practic, de la 0-1 şi terminat de oţelari en-fanfare. Clujul a venit la Galaţi decis să facă fapte mari şi Vasilică Cristocea a deschis scorul la prima fază mai închegată a meciului, profitând de bunăvoinţa centralului, care n-a semnalizat un fault în atac la faza premergătoare centrării, dar şi de marcajul larg al fundaşilor centrali gălăţeni.

La 0-1 în minutul 2, toate planurile lui Ionuţ Badea erau date peste cap, iar asta s-a văzut şi în teren, unde tot ardelenii au făcut legea în primele 25 de minute.

Zeiţa Fortuna a fost însă de partea dunărenilor la lovitura de cap a lui Ninu (min. 24), iar Sârghi a dat semnalul trezirii cu două ocazii irosite până la pauză (min. 36 şi min. 39). După pauză, tot clujenii au ieşit parcă mai decişi de la vestiare, iar Târnăcop l-a pus la grea încercare pe Brăneţ, doar că Ionuţ Badea a ştiut să mute în ofensivă şi a revitalizat atacul prin introducerea lui Gabi Paraschiv în locul anemicului Iorga.

Veteranul a jucat ca în vremurile bune, chinuindu-i efectiv pe Nicu şi Szilagyi, iar gazdele au reuşit să întoarcă rezultatul prin Neagu şi Marquinhos, şi să trimită şi de două ori mingea în bară prin Paraschiv şi Astafei. Finalul a venit cu Sergiu Costin pe post de şef în defensivă, cu intervenţii sigure şi fără artificii, exact ce le trebuia gălăţenilor pentru a menţine diferenţa de pe tabelă pentru 9 minute.

Oţelul Galaţi: Brăneţ – Antunes, Sîrghi, Costin, Murgoci (min. 46 Popescu) – Neagu, Giurgiu, Milea (min. 65 Filip), Marquinhos – Astafei, Iorga (min. 58 Paraschiv);

Universitatea Cluj: Dolha – Ciupe, Ninu, Szilagy, Van Dotten, Bucşă – Popa, Takacs (’74 Turcu), Cristocea (min. 78 Săndulescu), Borza (min. 42 Târnăcop) – Dedu.

Au marcat: Cristocea, minutul 2 (0-1), Neagu, min. 73 (1-1), Marquinhos, min. 86 (1-2).

EXPERIENŢĂ

Miza pe veterani

Gabriel Paraschiv şi Sergiu Costin sunt „decanii” de vârstă din lotul gălăţean. Cei doi jucători au 35 de ani fiecare şi se apropie de 400 de partide jucate, împreună, în tricoul Oţelului. Paraschiv, care se află de nouă ani la Galaţi a adunat 194 de partide şi 38 de goluri pentru formaţia gălăţeană. A mai jucat la Moreni, Târgovişte şi Petrolul, cel mai bun an al său fiind în ediţia 2008-2009, când a reuşit 9 goluri. Costin poate evolua ca mijlocaş defensiv sau fundaş central şi a făcut iniţial carieră la Gloria Bistriţa (136 de meciuri), dar a devenit om de bază la gălăţeni încă de acum şapte ani. În 203 meciuri jucate pentru Oţelul, veteranul a marcat de opt ori, câştigând, la fel ca Paraschiv, titlul şi Super Cupa în 2011.

6 puncte a obţinut Oţelul în primele două runde, cu victorii la Corona Braşov şi Universitatea Cluj.

Cele mai citite

MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Charleroi, Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Belgia, întrucât joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, care va afecta...

Ucraina vrea ca țările vecine NATO să doboare rachetele și dronele rusești din vestul ei

Ucraina le-a cerut miercuri ţărilor vecine membre NATO să doboare rachetele şi dronele ruseşti care vizează ţinte în regiunile sale din vest, potrivit tribune.net.ph. "Ruşii...

Franța: Dreapta tradițională(Les Republicains) este gata să participe la guvernarea noului premier Michel Barnier

Deputaţii şi senatorii de dreapta Les Républicains (LR, Republicanii), care au revenit miercuri din vacanţa parlamentară, au dat oficial fiecare undă verde participării unor...
Ultima oră
Pe aceeași temă