22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOţelul Galaţi: Primul în clasament, ultimul în ţările calde

Oţelul Galaţi: Primul în clasament, ultimul în ţările calde

Oţelul Galaţi, liderul clasamentului după turul Ligii I, a plecat abia în weekendul trecut în ţările calde, la Larnaca (Cipru), pentru un turneu de pregătire de 14 zile.

În timp ce majoritatea echipelor din Liga I au susţinut deja câteva meciuri importante în turneele de pregătire pe care le desfăşoară în ţări cu climă mai blândă, Oţelul Galaţi abia din această săptămână îşi va începe stagiul „la cald”. „Este o perioadă foarte importantă pentru noi. Venim după pregătirea de la munte şi ne aşteaptă şase jocuri de verificare foarte utile”, a declarat la plecare Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului. „În urma acestor jocuri mă voi decide asupra primului 11 cu care vom aborda prima etapă. Contează şi rezultatele acestor amicale, pentru că noi nu urmărim omogenizarea echipei, aceşti jucători evoluând de mult timp împreună. Am nevoie de angajament, de implicare totală din partea lor, pentru că numai aşa putem progresa. Mă bucur că vom întâlni adversari buni, de calibru”, a completat Dorinel Munteanu.

Formaţia gălăţeană va disputa şase jocuri amicale în turneul din Cipru. Adversari vor fi Dinamo Moscova (Rusia), MKS Korona Kielce şi Slask Wroklaw (ambele din Polonia), Slovan Liberec (Cehia), Levski Sofia (Bulgaria), plus încă o echipă care va fi stabilită în Cipru.

FC Timişoara continuă acasă

Ocupanta poziţiei secunde în campionatul intern, FC Timişoara, a revenit de ieri la antrenamente, acasă, după ce a încheiat stagiul de pregătire din Spania, la Marbella. Bănăţenii nu au mai plecat în Antalya, preferând o serie de amicale în România şi Serbia în următoarea perioadă. După două remize albe, cu elveţienii de la Young Boys Berna şi cehii de la Sparta Praga, şi o înfrângere, cu 1-3, în faţa ucrainnenilor de la Dnepr Dnepropetrovsk, timişorenii sunt optimişti şi nu au renunţat să se gândească la titlu. „O să fie o luptă acerbă în retur, cine e mai pregătit o să se impună. Dacă Steaua şi Dinamo (n.r. -locul 6, respectiv 7 în clasamentul Ligii I, ambele la zece puncte de lider) se gândesc la titlu, de ce nu ne-am gândi şi noi?”, a spus fundaşul Srdjan Luchin.

Steaua începe să-şi contureze primul 11

Până ieri, Steaua înregistrase un egal (1-1 cu Dinamo Zagreb) şi o victorie (4-1 cu Şerif Tiraspol), iar antrenorul Marius Lăcătuş s-a gândit deja la o posibilă echipă cu care să abordeze începutul primăverii Ligii I. Faţă de primul cantonament, când a folosit toţi jucătorii din lot aproape în aceeaşi măsură, în a doua sesiune de pregătire Lăcătuş a lucrat la primul 11 pe care se pare că va conta în a doua parte a campionatului: Tătăruşanu – Bonfim, Martinovici, Geraldo, Brandan – Nicoliţă, Ricardo, L. Marinescu, Surdu – N. Dică – Bilaşco. Asta în condiţiile în care Gardoş a fost convocat de Răzvan Lucescu şi se află în cantonamentul naţionalei, Tănase s-a accidentat, iar Galamaz a fost învoit.

Chiar dacă de la Dinamo au plecat în această iarnă şapte titulari, şefii din Groapă sunt mulţumiţi de echipă şi nu mai vor să aducă pe nimeni. Marea bucurie a lui Cristi Borcea este că, momentan, alb-roşii nu mai iau goluri uşor şi „toată lumea aleargă”

Cele mai citite

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...
Ultima oră
Pe aceeași temă