18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialOţelul Galaţi, campioana transferurilor

Oţelul Galaţi, campioana transferurilor

Gruparea de la Dunăre s-a mişcat repede pe piaţa transferurilor şi a reuşit să-şi apropie serviciile unor jucători importanţi.

 

Fosta campioană a României la fotbal, Oţelul Galaţi, nu o duce prea bine în actuala stagiune. Formaţia de la Dunăre este doar pe locul 13 în ierarhia Ligii I şi o despart doar două puncte de prima poziţie retrogradabilă. Oficialii gălăţeni au decis să ia atitudine şi să întărească echipa, atât pentru a nu oferi emoţii suporterilor, dar şi pentru a ataca o poziţie de cupe europene, anul viitor.

Astfel, gălăţenii s-au pus serios pe treabă şi au perfectat deja mai multe transferuri. După perfectarea transferurilor lui Zaharia, Vancea şi Astafei, Narcis Răducan, directorul general al oţelarilor, a mai dat o lovitură: l-a „deturnat” din drumul spre Cluj pe Daud Gazale, un fotbalist de 28 de ani, din Chile. Presa din America de Sud a anunţat zilele trecute că jucătorul care a evoluat până în decembrie la Universidad Catolica va veni, din postura de jucător liber de contract, la campioana României. Jucătorul a fost însă acontat de Oţelul ştiirea fiind confirmată pe
site-ul oficial al clubului.

Un fotbalist tehnic şi rapid

Gazale este un jucător polivalent, cu o viteză bună. Poate juca mijlocaş central ofensiv, dar şi al doilea vârf sau aripă. Deşi este recunoscut în primul rând graţie rapidităţii sale, chilianul este extrem de tehnic. Este comparat de mulţi ziarişti cu starul Barcelonei, Alexis Sanchez, alături de care evoluează la naţională. Răducan a declarat că jucătorul este monitorizat de mai mult timp şi că acesta va evolua la Oţelul timp de doi ani. „L-am monitorizat atent pe Gazale de la începutul toamnei şi am decis să-i facem o ofertă deoarece considerăm că poate ajuta echipa noastră în următorii doi ani de zile. Este genul de playmaker tehnic şi rapid, omul din spatele vârfului care poate rezolva problema pasei decisive”, a spus oficialul gălăţenilor, adăugând că sud-americanul este aşteptat la pregătire pe 14 ianuarie.

Primul transfer, o surpriză

În primă instanţă, Oţelul a reuşit să-l aducă pe Victor Astafei, jucător ce a fost, la un moment dat, şi în atenţia Stelei. Mijlocaşul ofensiv a reuşit un tur de excepţie la Gaz Metan  Mediaş, unde a fost împrumutat de la FCM Târgu Mureş. Astafei a reuşit să înscrie de 8 ori în tur, fapt ce îl plasează pe locul 3 în topul golgheterilor, după Rusescu şi Marius Niculae. Oţelul a reuşit să plătească numai 200.000 de euro pentru jucătorul cotat la 1,2 milioane de Transfermarkt. De cealaltă parte, Astafei e optimist şi visează la cupele europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă