10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialOţelul este pe podium

Oţelul este pe podium

Echipa de la Dunăre este neînvinsă în actuala ediţie de campionat. Este singura echipă din Liga I care nu a primit gol în primele patru etape.

Oţelul Galaţi a înregistrat un început de sezon excelent, formaţia pregătită de Dorinel Munteanu necunoscând încă gustul amar al înfrângerii. Ultima „ispravă” a oţelarilor a venit în meciul din runda cu numărul 4, în care au jucat pe teren propriu în compania celor de la FCM Târgu Mureş. Oţelul a câştigat cu scorul de 1-0, golul victoriei fiind marcat de Liviu Antal, care a transformat o lovitură de pedeapsă. Antal a adus a treia victorie a gălăţenilor în acest sezon şi cele trei puncte care o situează pe Oţelul pe locul trei în clasamentul după patru etape. Golul reuşit de Antal a venit în momentul oportun pentru oţelar, care a revenit după o mai lungă perioadă de accidentare.
Gălăţenii sunt depăşiţi la golaveraj de liderul Gaz Metan Mediaş şi Dinamo Bucureşti, însă sunt singurii care în primele runde ale acestei stagiuni nu au primit gol. Dar în tabăra gălăţeană bucuria este moderată. Preşedintele Marius Stan a declarat: „Sunt mulţumit pentru cele 3 puncte, esenţiale până la urmă. Aşa cum am anticipat, nu ne-a fost uşor. E bucurie şi mai mare pentru că, iată, după patru etape, n-am luat nici un gol, iar asta înseamnă foarte mult în planul organizării jocului şi cam atât deocamdată. Ne bucurăm ponderat”.

La rândul său, tehnicianul Dorinel Munteanu a spus: „Sunt mulţumit pentru victorie, am obţinut trei puncte meritate. Am avut câteva probleme la construcţie în faţa unei echipe care aglomerează jocul, dar şi aşa ne-am creat multe ocazii de a marca. Până la urmă, am marcat o singură dată, dar a fost un gol de trei puncte. Felicit echipa pentru efortul făcut pe o căldură insuportabilă”. Oţelul se menţine pe primele locuri ale campionatului şi confirmă forma bună care a adus echipa de la Dunăre în apropierea locurilor europene, la finalul sezonului trecut.

MECI
Urmează jocul cu U Cluj

Parcursul aproape perfect al gălăţenilor poate continua. Programul de până acum a fost unul destul de uşor pentru trupa lui Munteanu. Oţelul Galaţi urmează să joace în etapa următoare, runda cu numărul cinci, pe terenul unei alte echipe nou-promovate, Universitatea Cluj. Ardelenii nu au avut un start bun de campionat, ei clasându-se după patru etape, cu patru puncte acumulate, pe locul 12. Meciul de la Cluj va avea loc duminică, de la ora 18.00.

4 – goluri a marcat Oţelul în acest start de sezon, suficient însă pentru a se clasa momentan pe podiumul campionatului, ocupând locul trei.

 

Cele mai citite

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă