15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialOre de ecologie în şcolile româneşti

Ore de ecologie în şcolile româneşti

Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI şi GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU are deosebita plăcere şi onoare de a vă invita să participaţi la „ORELE DE ECOLOGIE” din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013.

La acest program participă elevi şi cadre didactice de la clasele I-VIII din din 8 judeţe şi Municipiul Bucureşti (sectorul 5 şi sectorul 6).

Ne bucurăm să vă aducem la cunoştinţă faptul că Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se alatură iniţiativei noastre cu proiectul „Patrula de reciclare” care mobilizează mii de tineri din ţară să îşi asume rolul de modele şi promotori ai comportamentului responsabil faţă de mediu şi faţă de societate şi să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) pe care ni le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an.

„Ora de Ecologie”, susţinută de organizatori şi de partenerii lor, va fi organizată în Municipiul Bucureşti astfel:

– în data de 13 martie 2013 va avea loc prezentarea proiectului: tematica şi durata acestuia; prezentarea unui film pe tematica reciclării deşeurilor; prezentarea unui film „Retrospectivă – Proiectul EcoAtitudine 2012”, „Familia Recicleanu”, alte materiale informative pe teme de protecţia mediului, precum şi un concurs interactiv cu premii pe bază de chestionar tematic.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferinte Auditorium Pallady, Sala Roma, începând cu ora 11:00.

– în data de 14 martie 2013 va avea loc acţiunea de plantare a unui pomişor în curtea fiecăreia dintre şcolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei faţă de natură şi mediu.

Şcolile care vor participa din Municipiul Bucureşti la proiectul nostru sunt:

MUNICIPIUL BUCUREŞTI- SECTOR 6

1. Şcoala Gimnazială nr. 163

2.Şcoala pentru copii cu deficiente de auz nr. 2 “Sf. Maria”

3. Şcoala Generală nr. 117

4. Şcoala Gimnazială Adian Păunescu( Nr. 205)

5. Şcoala Gimnazială Sf. Constantin şi Elena ( nr. 176 )

6. Şcoala GimnazialĂ Nr.142

MUNICIPIUL BUCUREŞTI- SECTOR 5

1. Şcoala Gimnazială nr. 146 „I.G. Duca”

2.Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”

3. Şcoala Gimnazială „Ioan I.C. Brătianu”

4. Şcoala Gimnazială „Grigore Tocilescu”

Cele mai citite

Patru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

DIICOT a anunțat că patru persoane, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, au fost reținute pentru trafic...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă