13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialOraşul Târgu-Mureş, în sărbătoare

Oraşul Târgu-Mureş, în sărbătoare

După 19 ani, microbiştii mureşeni se pregătesc să vadă pe viu şi echipa Steaua Bucureşti, la o săptămână de la plecarea Rapidului.

După „moartea” lui ASA Târgu-Mureş, fanii fot­balului din o­raşul care l-a dat pe Ladislau Bölöni au trebuit să aştepte aproape două decenii pentru ca o formaţie de primă ligă să mai calce la ei în oraş pentru un meci la nivelul primului eşalon. Naşterea lui FCM Târgu-Mureş a pus capăt aşteptării fanilor, care au fost răsplătiţi cu vârf şi îndesat în această primă parte a sezonului, şi nu întâmplător stadionul „Transil” se află pe podiumul Ligii I ca număr de spectatori. Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova, FC Timişoara şi Rapid Bucureşti sunt doar patru dintre echipele de tradiţie ale României care au „vizitat” în mod oficial oraşul mureşean. Anul 2010 nu se putea încheia mai frumos pentru microbiştii din Târgu-Mureş decât cu vizita celei mai galonate echipe, Steaua Bucureşti. Roş-albaştrii vor întâlni o echipă a FCM care tocmai a învins Rapidul, astfel că au nevoie de multă muncă pentru a pleca măcar cu un punct din Ardeal.

Rămânerea în Liga I, mândrie locală

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău sunt pregătiţi pentru duelul cu Stancu şi compania, mai ales că o victorie cu Steaua, pusă lângă cea cu Rapidul, ar asigura o iarnă mult mai liniştită la Târgu-Mureş.

„Ar fi extraordinar să obţinem o victorie şi cu Steaua, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim modeşti şi conştienţi că avem nevoie de puncte pentru a fi liniştiţi. Steaua este o echipă mare, rănită după ultimele rezultate şi vom avea un meci foarte dificil. Chiar dacă vom câştiga, nu ne putem gândi că vom putea obţine mai mult în acest sezon. După 19 ani de când Târgu-Mureş nu a mai avut o echipă de Liga I, vom fi foarte mândri dacă ne vom putea salva de la retrogradare în acest sezon. Am încredere mare în Sabău, pentru mine este unul dintre cei mai mari antrenori ai României”, a declarat Aurelian Băbuţan, directorul general al echipei.

FCM Târgu-Mureş-Steaua Bucureşti se va disputa sâmbătă, de la ora 14.00. 

Preţuri majorate

Biletele pentru „meciul-eveniment” de sâmbătă, cum este privită în Târgu-Mureş partida cu Steaua Bucureşti, au fost puse de marţi în vânzare, dar la un preţ dublu faţă de cele pentru meciul cu Rapid, din etapa trecută. Astfel, dacă la întâlnirea cu giuleştenii, un tichet de acces la peluză a fost 10 lei, iar la tribunele 1 şi 2 a costat 20 de lei, pentru jocul cu Steaua, acestea costă 25 de lei la peluză şi 30 de lei la cele două tribune. Biletele se vor mai vinde miercuri, joi şi vineri, între orele 10.00 şi 18.00, iar sâmbătă, între 9.00 şi 12.00.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă