16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialOprescu vrea sa microcipeze cainii si pisicile

Oprescu vrea sa microcipeze cainii si pisicile

» Animalele trebuie inregistrate intr-o baza unica de date, conform unui proiect al municipalitatii.

» Fiecare patruped va avea un microcip sub piele pentru a putea fi identificat.

Pentru a reduce numarul de caini care ii terorizeaza zilnic pe bucuresteni, edilii s-au gandit la o solutie cel putin ciudata: o baza de date unica la nivelul Capitalei in care sa fie inscrise toate patrupedele. Mai mult, autoritatile vor sa aiba controlul siI asupra numarului de pisici cu sau fara stapan. "Identificarea populatiei canine sii feline din Bucuresti este primul pas catre siguranta, cunoastere si progres in domeniul realizarilor municipalitatii", explica edilii in raportul de specialitate la proiectul de hotarare care se afla in prezent in dezbatere publica.

Toate animalele vor avea microcip
Persoanele fizice si juridice care detin caini si pisici in varsta de peste sase luni, in incinte private, fara drept de monta, trebuie sa le sterilizeze, identifice si inregistreze in baza de date unica a primariei. Aceleasi obligatii, in afara de sterilizare, le au si cei care detin animale cu drept de monta. Termenul de sterilizare si inregistrare este de sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Identificarea animalelor se va face printr-un microcip care se monteaza sub piele si, suplimentar, prin crotaliere la urechea stanga pentru caini. Animalele mai trebuie sa aiba carnete de sanatate, cu vaccinarile antirabice la zi. Cei care nu se vor conforma risca amenzi cuprinse intre 200 si 700 de lei. Nu vor scapa de sterilizare, identificare si inregistrare in baza de date unica nici cainii si pisicile fara stapan, in cazul lor de toate operatiunile ocupandu-se Administratia pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan.

» Adaposturi supraaglomerate
In afara de inregistrarea si sterilizarea cainilor si pisicilor, edilii nu au anuntat nici o masura de infiintare a unor noi adaposturi pentru maidanezi, in conditiile in care cele existente nu mai fac fata. De cand a fost interzisa eutanasierea animalelor neadoptate, hingherii nu mai pot lucra la capacitate normala pentru ca nu au unde sa transporte cainii adunati de pe strazi.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă