16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialOprescu a semnat pentru un hotel de 42 metri in loc de...

Oprescu a semnat pentru un hotel de 42 metri in loc de 16

» Edilii au avizat constructii de 42 de metri inaltime in zona Palatului Universul, unde maximul admis este de 16 metri.

» Planul Urbanistic Zonal (PUZ) are mai multe hibe in ceea ce priveste documentatiile.

Chiar daca au sustinut sus si tare ca nu mai trebuie acordate derogari de la Planul Urbanistic General (PUG) pe banda rulanta, in realitate edilii se contrazic singuri. Unul din lungul sir de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) care nu respecta PUG este cel care prevede ridicarea unor cladiri in zona Palatului Universul care depasesc de peste doua ori inaltimea maxima admisa. Astfel, in timp ce PUG prevede ca se pot construi imobile inalte de pana la 16 metri, arhitectii au fost de acord cu ridicarea unor cladiri de 42 de metri. PUZ-ul pentru strada Brezoianu nr. 23-25 a primit avizul fara semnatura al Comisiei Tehnice de Urbanism si a obtinut semnatura arhitectului-sef al Capitalei, Gh. Patrascu, si a primarului general Sorin Oprescu. Acesta din urma a afirmat, in mai multe randuri, ca nu trebuie date derogari de la PUG in functie de interesele economice si mai ales in zona istorica a Capitalei. Dar, pana cand promisiunile vor deveni fapte, derogarile inca se acorda.

Impotriva planului urbanistic
Asociatia Bucuresti i-a solicitat Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa nu aprobe PUZ-ul de langa Parcul Cismigiu. Reprezentantii asociatiei au invocat mai multe motive de ordin legal, printre care faptul ca proiectul incalca Legea de protejare pe o raza de 100 de metri a monumentelor istorice din imediata vecinatate: Parcul Cismigiu, Gradina Capitol, Hotelul Palace, Cinema Capitol etc. In plus, la un calcul simplu rezulta ca suma suprafetelor destinate diverselor functiuni depaseste suprafata totala a amplasamentului: constructii – 79%, circulatii auto – 3,5%, circulatii pietonale – 0,7%, spatii verzi – 25%. In loc de totalul de 100%, cum apare in PUZ, rezulta 108,2%!

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă