28.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialOprea si Grasu ataca astazi podiumul mondial

Oprea si Grasu ataca astazi podiumul mondial

„N-am vazut in viata mea asa furtuna cum a fost ieri seara (n.r. Ð marti seara, cand trebuiau sa intre in concurs Marian Oprea in calificarile de la triplusalt si Nicoleta Grasu in finala de la aruncarea discului)! Vremea aici e ca la noi la sfarsit de noiembrie. Dupa ce ca ploua, s-a mai facut si foarte frig, de tremuram cu totii pe stadion”, ne-a spus ieri, contactat telefonic, Constantin Mihail, directorul tehnic al lotului nostru reprezentativ de atletism, prezent la Helsinki la Campionatele Mondiale. Din cauza furtunii, majoritatea probelor de marti seara au fost amanate, astfel ca Marian Oprea a evoluat abia ieri in seriile de la triplusalt. Atletul nostru, vicecampion olimpic la Atena, considerat singurul sportiv al delegatiei Romaniei cu sanse sigure la podium, s-a calificat fara probleme in actul final, desi nu a efectuat decat o singura saritura, care a masurat 16,81 m.

Probleme la calcai pentru Marian Oprea

Din pacate insa, Marian Oprea acuza dureri la calcaiul stang (la piciorul de bataie), ceea ce i-ar putea afecta performanta. „Am sa sar o singura data si bine”, a spus dupa calificari atletul, destul de incomodat de vremea neobisnuit de rece din Finlanda. „Marian va intra astazi (n.r. Ð ieri) intr-un program intens de recuperare.
I se vor face infiltratii, fizioterapie si tot ce va mai fi nevoie pentru a-l recupera pentru finala”, a precizat Constantin Mihail.
Inainte de a izbucni furtuna, Nicoleta Grasu apucase deja sa-si faca incalzirea si intrase pe stadion pregatita de finala. In aceeasi situatie s-au aflat insa si celelalte 11 adversare ale sale care vor intra astazi in lupta pentru medalii de la aruncarea discului. „Nu se poate spune ca amanarea dezavantajeaza pe cineva in mod special! Depinde de fiecare cum depaseste momentul. Sportiva noastra are experienta bogata competitionala si speram ca nu va fi afectata de amanarea finalei. In plus, la aruncari, frigul deranjeaza mai putin decat la triplusalt, de exemplu”, a mai spus Constantin Mihail.

Mihaela Melinte, in finala

Mihaela Melinte s-a calificat ieri dupa-amiaza in finala probei feminine de aruncare a ciocanului cu o performanta de 68,31 m, al saptelea rezultat din serii. Dupa concurs, atleta noastra s-a declarat multumita de evolutia sa, mai ales ca vremea a fost extrem de nefavorabila, foarte rece si cu vant puternic. „Cu siguranta ca in finala voi reusi o performanta mult mai buna”, a spus Mihaela Melinte dupa concursul din serii, fara a mentiona insa daca se gandeste sau nu la podium. Din cele 12 atlete calificate in finala de maine, cinci au aruncat peste 70 m.

Cele mai citite

A rămas împotmolit cu mașina în noroi, după ce a fost urmărit de poliție

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fără permis de conducere care a condus o autoutilitară înmatriculată în Franţa, care nu avea asigurare...

Detergenți Bio: Alegerea sustenabilă pentru un mediu curat și sănătos

Într-o lume tot mai preocupată de protecția mediului și sănătatea personală, utilizarea detergenților bio devine o opțiune populară pentru mulți consumatori. Disponibili pe Sanito.ro,...

Decizie definitivă: Klaus Iohannis a pierdut și a doua casă și trebuie să dea înapoi banii pe chiriile încasate

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, pierd definitiv casa din Sibiu care poate fi înregistrată în patrimoniul statului român  Înalta Curte de Casație...
Ultima oră
Pe aceeași temă