17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialOnestenii nu vor camere de supraveghere pe strada

Onestenii nu vor camere de supraveghere pe strada

In mod surprinzator, reprezentantii PNL si PD in Consiliul Local Onesti au respins la ultima sedinta a legislativului local un proiect promovat chiar de Guvernul actual. Puterea si Opozitia si-au inversat rolurile la Onesti, iar consilierii PSD au votat in favoarea initiativei guvernamentale.
Este vorba de Proiectul-Pilot de Siguranta Rutiera „ProSiguR”, aparut ca urmare a colaborarii dintre Ministerul Administratiei si Internelor (Inspectoratul General al Politiei Romane) si asociatia neguvernamentala „Centrul Regional pentru Siguranta Rutiera (IRSA-Ro)”. Primaria Onesti a primit o adresa de la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, iar primarul Emil Lemnaru a inaintat proiectul catre Consiliul Local.

„Numai pe strada nu eram filmati!”

Municipiul Onesti ar fi trebuit sa se asocieze cu IRSA-Ro si sa puna la dispozitie amplasamentele pentru echipamentele de supraveghere si control, iar partenerul neguvernamental urma sa finanteze lucrarile, sa instaleze aparatura si sa monitorizeze situatia amenzilor. Datele inregistrate de camerele video s-ar fi transmis automat unui sistem central, care urma sa emita amenzile contraventionale, iar din banii incasati, 30% ar fi mers la IRSA-Ro, pentru acoperirea cheltuielilor, iar 70% ar fi ajuns la Consiliul Local. In plus, dupa trei ani de zile, intregul echipament se transfera gratuit in proprietatea municipalitatii. „Numai pe strada nu eram filmati! – si-a exprimat dezacordul Stefan Martin. Ar fi fost mai bine ca Politia Rutiera sa-si faca datoria”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă