22.2 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialOlandezii îşi consolidează operaţiunile în Europa răsăriteană

Olandezii îşi consolidează operaţiunile în Europa răsăriteană

AEGON Asigurări de Viaţă fuzionează, prin absorbţie, cu AEGON TuZ, compania poloneză de asigurări de viaţă deţinută de grupul olandez AEGON.

 

Dosarul a fost depus la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, la data de 20 iulie, iar procesul de fuziune va începe după aprobarea acestuia de către instituţia de reglementare, anunţă portalul 1asig.ro.

„Sunt foarte optimistă în ceea ce priveşte rezultatele pe care valoroasa noastră echipă le va obţine în urma acestui proces, în special pentru că vom beneficia de experienţa de peste 10 ani a colegilor din Polonia, pe care o vom folosi în beneficiul clienţilor noştri”, a afirmat Silvia Sârb, CEO AEGON Asigurări de Viaţă şi oficialul grupului olandez AEGON în România.

Operaţiunea de fuziune este parte a planului strategic de dezvoltare a grupului în zona Europei Centrale şi de Est. Scopul acestui plan îl constituie creşterea eficienţei opera-ţionale şi îmbunătăţirea serviciilor aduse clienţilor. Compania de pensii private, a doua linie de business a grupului în România, nu va fi afectată de acest proces.

„Această abordare va contribui la creşterea randamentului utilizării capitalului prin procese operaţionale eficiente, al căror succes este confirmat prin prezenţa de peste un deceniu pe piaţa din Polonia”, explică Gabor Kepecs, CEO, AEGON Europa Centrală şi de Est, membru în Consiliul de Adminis-traţie al grupului.

Procesul constă în trei etape majore: deschiderea de către AEGON Polonia a sucursalei sale de asigurări de viaţă în România, după care vor urma, în ordine, fuziunea transfrontalieră a acesteia cu AEGON Asigurări de Viaţă şi integrarea operaţională.

„Efectele fuziunii vor consta în integrarea proceselor de back office şi transferul de know-how. Parametrii colaborării cu partenerii noştri rămân însă neschimbaţi. Cu siguranţă, efectul major va consta în creşterea calităţii serviciilor, precum şi în lărgirea gamei de produse pe care le vom oferi clienţilor”, a subliniat Silvia Sârb.

AEGON TuZ e prezentă pe piaţa poloneză încă din 1999 şi a fost preluată de grupul financiar olandez în decembrie 2005. Compania este expertă în crearea şi administrarea inves-tiţiilor pe termen lung şi în programele de economisire. La sfârşitul anului 2010, AEGON TuZ ocupa locul 4 în topul asigurătorilor activi pe segmentul unit-linked.

Grupul financiar AEGON oferă produse de asigurări de viaţă, pensii şi administrarea activelor şi are linii de business deschise în peste 20 de pieţe din America, Europa şi Asia. În momentul de faţă, AEGON are aproximativ 27.000 angajaţi şi peste 40.000.000 clienţi în întreaga lume. Unul dintre obiectivele grupului este ca până în anul 2015 să devină lider pe toate pieţele în care activează. 

Cele mai citite

Cât de practic este să conduci un autoturism plug-in hybrid în oraș?

Popularitatea autoturismelor electrice hibride plug-in (PHEV) a crescut semnificativ în ultimii ani, oferind o alternativă  eficientă, atractivă și ecologică la vehiculele tradiționale pe benzină...

Înfrumusețează-ți casa și grădina cu flori multicolore, achiziționează bulbi de calitate de la  Planteo

Florile ne transformă casa și grădina într-un loc frumos, colorat și vesel, aducând natura mai aproape de noi. Acum poți să te bucuri aproape...

Pentru a combate absenteismul, Tesla oferă bonusuri pentru zile de concediu medical reduse, în timp ce Franța reformează sistemul de concedii

În contextul creșterii alarmante a absenteismului în Germania, angajatori de renume, precum Tesla, implementează măsuri neobișnuite pentru a motiva angajații să se prezinte la...
Ultima oră
Pe aceeași temă