12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialOficialii au început deja derbiul Viitorul - Farul

Oficialii au început deja derbiul Viitorul – Farul

Fără doar şi poate, cel mai interesant meci al etapei a doua din returul eşalonului secund la fotbal va avea loc la Ovidiu. Viitorul Constanţa şi FC Farul se vor întâlni într-un veritabil derby dobrogean, o partidă a orgoliilor şi o luptă pentru promovare, chiar dacă marinarii se află încă destul de departe de obiectiv.

Disputa a început deja la nivel administrativ. Oficialii Farului le-au făcut o propunere mai greu de acceptat omologilor lor de la Viitorul. Mai exact, s-a trimis o cerere oficială prin care se dorea ca partida să se dispute la Constanţa. Evident, refuzul a venit imediat. Dorinţa conducerii Farului a fost aceea de a oferi suporterilor confortul necesar pentru a asista la meci. „Le-am trimis celor de la Viitorul o adresă oficială prin care le puneam la dispoziţie arena noastră. Ne-am gândit la confortul publicului constănţean şi la faptul că multă lume îşi doreşte să vadă acest meci. Viitorul nu trebuia decât să îşi facă treaba organizatorică, dar ei au refuzat”, a afirmat preşedintele marinarilor, Marcel Lică.

Întâlnirea va fi televizată şi va avea loc la ora 13.30, sâmbătă. Conform statisticii, gazdele sunt favorite, dar marinarii au pornit în trombă în retur şi, cu un moral excelent, anunţă că merg la Ovidiu pentru a obţine cele trei puncte. Mai mult, Viitorul a clacat în prima etapă a returului, remizând pe terenul celor de la Dunărea Galaţi, o echipă net inferioară. În aceste condiţii, jocul este deschis oricărui rezultat.

De asemenea, încărcătura emoţională a jocului va fi foarte mare, iar numărul spectatorilor care se aşteaptă să vină la meci ar putea depăşi numărul de locuri disponibile. În condiţiile în care arena din Ovidiu are o capacitate de doar 800 de locuri, este de aşteptat să existe probleme în privinţa intrării la meci.

Paraschiv este refăcut

Unul dintre jucătorii cu nume transferaţi de Farul în această iarnă, Sorin Paraschiv, nu a fost inclus pe foaia de joc la meciul pe care echipa de pe litoral l-a jucat, sâmbătă, cu FCM Bacău. Jucătorul a fost trimis la Bucureşti pentru investigaţii la inimă şi era în pericol de a nu mai juca fotbal. Situaţia nu este atât de gravă pe cât s-a crezut şi jucătorul a revenit la antrenamente. „Paraschiv nu are nici un fel de problemă medicală şi se antrenează în regim normal. Antrenorul îl poate folosi în orice moment”, a anunţat Marcel Lică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă