12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialOficial rus: În Ucraina nu va fi liniște dacă rusofonii nu sunt...

Oficial rus: În Ucraina nu va fi liniște dacă rusofonii nu sunt respectați

Este greu să se ajungă la o stabilitate în Ucraina fără a se respecta sentimentul popular a celor din partea de est și sud a țării, a declarat șeful delegației Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), președinte al Dumei de Stat Comitetului pentru Afaceri Externe al Rusiei, Alexei Pushkov, conform ITAR-TASS.

”Situația arată că va fi imposibil să se ajungă la o stabilitate în zonă fără să se țină cont de aspirațiile populației din estul și sudul Ucrainei, în primul rând al rusofonilor și al populației ruse”, a spus acesta.

”În urmă cu două săptămâni o delegație a Comitetului PACE a vizitat Ucraina, Kiev, Liov și Donețk. Membrii delegației au putut vedea cu ochii lor că problemele rușilor din estul și sudul Ucrainei nu sunt inventate de Rusia”, a declarat Pushkov.

Acesta a adăugat că membrii delegației au constatat că autoritățile de la Kiev nu pot controla situația, iar prezența unităților paramilitare nu are nimic în comun cu o țară care se pretinde democratică.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă