22.7 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialOferta OTV: Plăteşti acum şi nu te înjur cinci ani!

Oferta OTV: Plăteşti acum şi nu te înjur cinci ani!

Primarul comunei Zărand, judeţul Arad, a fost asigurat că, dacă plăteşte 200.000 de euro, Dan Diaconescu nu-l va critica în nici o emisiune timp de cinci ani, se arată în decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti referitoare la arestarea patronului OTV.

Dan Diaconescu şi colaboratorul său Doru Pârv – clarvăzător, recidivist cu două condamnări pentru furt -, au fost arestaţi miercuri pentru 29 de zile deoarece din interceptările SMS-urilor, a convorbirilor telefonice şi ambientale ar rezulta probe şi indicii temeice ale săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi ameninţare, spun magistraţii în motivarea deciziei.
În iunie 2009, în comuna Zărand din judeţul Arad „a apărut o echipă de reporteri ai OTV din care făcea parte şi Mihaela Moise, care la acea vreme era angajată a postului OTV, echipă care a luat imagini de pe raza comunei respective, intrând in curţile diferiţilor locuitori ai comunei Zărand şi întrebându-i pe aceştia despre averea primarului. Practic, ţinta acestei echipe de reportaj era să filmeze averile primarului Ioan Florin Moţ”, spun magistraţii. Primarul i-ar fi cerut lămuri despre conţinutul filmului lui Doru Pârv, realizator de emisiuni la OTV, pe care îl cunoştea deoarece el şi familia sa au beneficiat de serviciile clarvăzătorului. Pârv l-ar fi asigurat pe primar că „materialul are caracter compromiţător şi că Dan Diaconescu intenţionează să declanşeze o campanie de dezvăluiri” dacă nu îi plăteşte 200.000 de euro.

Atunci, primarul Moţ a plătit o primă tranşă de 30.000 de euro şi 4.200 lei. La data de 9 iulie 2009, într-o interceptare a unei convorbiri ambientale, Pârv îl învăţa pe Moţ să folosească limbaj codificat, iar când vorbeşte de bani să folosească expresia „banii pe contract”, cu scopul de a da o aparenţă de legalitate activităţii infracţionale. De asemenea, îl asigura că, dacă va plăti suma cerută de Dan Diaconescu, timp de cinci ani nu va apărea în sens negativ în programele OTV, ci va beneficia de publicitate, susţin magistraţii.

Apoi, Moţ era aproape zilnic sunat de Pârv pentru a da restul de bani. Deoarece primarul a spus constant că nu mai are bani până nu reuşeşte să vândă un teren, Pârv l-a înştiinţat că Dan Diaconescu a redus din pretenţii, solicitând suma totală de 150.000 de euro. Cum primarul nu avea nici restul sumei de 110.000 de euro, le-a oferit celor doi 2.000 de hectare de teren, ofertă refuzată de Diaconescu şi de adminstratorul şi partenerul său de afaceri, Diana Voiculescu, care este deocamdată martoră în dosar. Toate aceste informaţii rezultă din interceptările convorbirilor, spun magistraţii.

DD în direct: „Acest domn primar ar face chiar trafic de influenţă cu anumiţi miniştri.”

Pentru a impulsiona eforturile primarului de a plăti, în seara zilei de 21 iulie 1990, Pârv i-a dat un SMS primarului cu următorul mesaj: „Uită-te în seara asta la OTV”. Astfel, primarul a vizionat „ameninţarea” lui Dan Diaconescu din cadrul emisiunii „DD în direct”. „O să vorbim despre corupţie peste tot în ţară, dar vom vorbi despre primarul din comuna Zărand, judeţul Arad, care a vândut 500 de hectare din terenul oamenilor din comună unui italian. După un timp a luat îna¬poi terenul de la italian (…) Judecătorii din Chişineu-Criş au favorizat câştigarea unor procese. (…) Se zice că are nişte vile în pădure, baruri, mai multe locuinţe pe care, de asemenea, le avem filmate. Multe voci susţin că domn’ primar ar face chiar trafic de influenţă cu anumiţi miniştri”, a spus Diaconescu în emisiune. Imediat, primarul Moţ l-a sunat pe Pârv să-l întrebe de ce este terfe-lit dacă a plătit aproape 40.000 de euro. Pârv i-a spus că dacă nu va plăti întreaga sumă de până la 200.000, Dan Diaconescu va continua campania de denigrare. Primarul a promis că va plăti, iar filmul nu a mai fost di-fuzat.

La dosar există zeci de pagini de convorbiri telefonice şi SMS-uri interceptate. Iată câteva exemple:

10.07. 2009, convorbire între Pârv şi primar:

Pârv: Cine ştie ce impresie are acum Dan Diaconescu, că eu i-am spus exact ce mi-ai spus, cum mi-ai spus…Pentru că el la un moment dat ştii că ţi-o zis două sute de mii
de euro?

Primarul Moţ: Două sute de mii de euro a zis, da.

Pârv: Eu am impresia că el crede că tu mi-ai dat mie cincizeci de mii de euro. Eu de aia am vrut să vorbeşti tu cu el

11.07. 2009, convorbire dintre Pârv şi Moţ

Pârv: Că ştii ce mi-e frică: acum el când începe (…) nu-l mai opreşte nici spumele mării

 

 

Cele mai citite

Revolut vrea să devină o bancă locală în România

România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală,...

A murit Johan Neeskens! O legendă a fotbalului olandez se stinge la 73 de ani

Fostul fotbalist și antrenor olandez Johan Neeskens a decedat pe 7 octombrie 2024, lăsând în urma sa o carieră impresionantă în fotbalul internațional. Johan Neeskens,...

Integritatea în achiziții publice sub lupă: ANI emite 13 avertismente

Agenția Națională de Integritate a verificat și 28% dintre contractele finanțate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă