Lumea este plina de traditii, culturi, obiceiuri. Cel mai controversat subiect la nivel mondial este cel referitor la obiceiurile culinare.
Ceea ce pentru noi poate parea o ciudatenie, pentru altii sunt adevarate delicatese.
Iata un top al celor mai ciudate obiceiuri culinare:
Sannakji. Acest fel de mancare este originar din Coreea de Sud si are la baza caracatita vie. In traditia lor, caracatita se sectioneaza de vie, lucru ce nu impiedica bucatile din ea, respectiv tentaculele, sa se mai miste prin farfurie in timp ce este savurata alaturi de ulei de susan sau sos de soia. Desi pentru unii acest “aliment” poate parea respingator, este plin de nutrienti. Caracatica este bogata in fier, in antioxidanti, precum seleniu, dar si in vitamine B 12. Mai mult, grasimile continute sunt cele “sanatoase”, nesaturate, care ajuta la cresterea nivelului colesterolului “bun”, HDL, diminuand in acelasi timp colesterolul “rau”, LDL, cel responsabil de aparitia multor afectiuni cardio-vasculare.
Porcusorul de Guineea. Acest animal pe care noi il crestem cu atata ardoare si iubire, este un fel traditional de mancare din Ecuador. Acesta este gatit fie in tocanite, fie la gratar, la fel cum noi folosim puiul de gaina de exemplu.
Citeşte continuarea articolului pe lyla.ro.